Contact met de raad

U kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeenteraad van Groningen.

U kunt de raad benaderen met het contactformulier van de gemeenteraad. Dan krijgen alle raadsleden uw bericht.

Contactformulier van de gemeenteraad van Groningen

Dorpsgesprekken aardbevingen

Als u inwoner bent van het aardbevingsgebied in de gemeente kunt u met dit contactformulier bijvoorbeeld uw verhalen en ervaringen over de schadeafhandeling, versterking en ook dorpsvernieuwing delen. Die wil de raad graag horen in het kader van de Dorpsgesprekken over de gevolgen van de aardbevingen in Ten Boer (9 november), Ten Post (30 november) en Woltersum (7 december). Mailen kan natuurlijk ook (zie hieronder).

Zoekt u contact met een raadslid? Kijk dan bij 'Raadsleden'.
Hier vindt u alle raadsleden van de politieke partijen in de gemeenteraad en hun gegevens. U kunt hen rechtstreeks benaderen. Als u bijvoorbeeld alle fractievoorzitters van de 12 raadsfracties wilt benaderen, dan vindt u hier hun contactgegevens.

U kunt ook de raad als geheel benaderen met bijvoorbeeld een mail. Mail dan de griffie met het verzoek uw mail aan de gehele raad door te sturen. 

Wilt u inspreken bij een beeldvormende of meningsvormende sessie van de raad? Kijk dan bij 'Invloed uitoefenen'.

Spreekhalfuur

U kunt ook langskomen op het (bijna) wekelijkse inloopspreekhalfuur op de Politieke Woensdag van 20.30-12.00 uur. Dan kunt u in de Anda Kerkhoven zaal (begane grond stadhuis) met 1 of meerdere raadsleden in gesprek over het onderwerp dat u bezighoudt. Ook een presentatie geven voor alle aanwezige raadsleden is dan mogelijk. Kijk voor meer informatie over dit inloopmoment bij Inwoners-in-gesprek-met-raadsleden

Gast van de Raad

U kunt zich ook aanmelden als ‘Gast van de Raad’. U wordt dan voorafgaande aan een raadsvergadering door 2 raadsleden ontvangen. Daarmee kunt u samen met de andere ‘Gasten van Raad’ – kort – in gesprek over het onderwerp dat u bezighoudt. Mocht meer tijd nodig zijn, is een vervolgafspraak mogelijk. Als ‘Gast van de Raad’ volgt u ook (een gedeelte van) de raadsvergadering en eet u in de eetpauze met de raadsleden mee. Meer informatie:  https://gemeenteraad.groningen.nl/actueel/raad_begint_weer_met_gast_van_de_raad/

Verder kunt u altijd de medewerkers van de griffie benaderen voor advies over contact met de raad. Kijk dan bij 'Over de griffie'.