Uitnodiging Expertmeeting Wat is lokaal? (Zonneparken)

  • 01 juli 2021 20:00 tot 22:00
  • locatie: Livestream
Direct opslaan in uw agenda

 

Expertmeeting ‘Wat is lokaal?’ op donderdag 1 juli

Tijdens de diverse gesprekken is gebleken dat de thema’s lokaal eigendom, zeggenschap, participatie gedetailleerdere uitwerking vragen. Bij energieprojecten, zoals zonne- en windparken, vereist de gemeente Groningen dat de opbrengsten ten goede komen aan de lokale gemeenschap, en dat de lasten zoveel mogelijk beperkt worden.  Maar wat is lokaal? Is ‘lokaal’ alle inwoners van Groningen? Of betreft het alleen direct omwonenden? En vooral: hoe organiseren we dit goed? Tijdens een bijeenkomst donderdagavond 1 juli gaan we hierover in gesprek met lokale experts en betrokken organisaties.  

Het programma is donderdag 24 juni definitief en te vinden op www.gemeente.groningen.nl/zon (onder expertmeeting). 

De expertmeeting op donderdag 1 juli aanstaande start om 20.00 uur en is te volgen via de livestream: klik hier voor de link

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo