Uitnodiging opening JR: Chronicles, 19 november, Het Groninger Museum

  • 19 november 2021 19:00 tot 23:00
  • locatie: Het Groninger Museum
Direct opslaan in uw agenda

Het Groninger Museum, JR Studio en het Brooklyn Museum New York nodigen jou van harte uit voor de openingsavond van JR: Chronicles en de kick off van Graffiti in Groningen.

 

Het Groninger Museum, JR Studio en het Brooklyn Museum New York nodigen jou van harte uit voor de openingsavond van JR: Chronicles en de kick off van Graffiti in Groningen op vrijdag 19 november. 

We ontvangen je met een welkomstdrankje en trakteren je op een feestelijke avond met optredens van DJ’s, spoken word artiesten, dansers, rollerskaters, silent disco, rondleidingen en meer. JR zelf zal de tentoonstelling openen via een online verbinding. Het museum, de winkel en de bar zijn de hele avond open.

Meld je uiterlijk 12 november aan voor de opening en kies daarbij je starttijd tussen 19.00 en 23.00 uur (er is een beperkt aantal tickets, dus meld je op tijd aan). Je ticket is je toegangsbewijs. Vanwege de coronamaatregelen zullen wij je bij binnenkomst vragen om je coronatoegangsbewijs en je identiteitsbewijs. Deze uitnodiging is persoonlijk en geldig voor maximaal 2 personen.

 

 

 

JR: Chronicles

De tentoonstelling is een reis door de indrukwekkende carrière van de kunstenaar JR: van de graffitikunst die hij als tiener in Parijs maakte tot zijn maatschappelijke projecten over de hele wereld. JR's sociaal betrokken werk bevindt zich op het snijvlak van fotografie, straatkunst en performance. In Portrait of a Generation, de fotoserie waarmee JR zijn carrière in 2004 begon, biedt hij tegenwicht aan het karikaturale en gewelddadige beeld van jongeren in de buitenwijken van Parijs. Voor Women are Heroes portretteerde hij vrouwen in sloppenwijken om hun vitaliteit en kracht zichtbaar te maken. Wereldberoemd is zijn werk Kikito, uit de serie Giants: een 20 meter hoge monumentale foto van een nieuwsgierige peuter die speels over het grenshek tussen Mexico en de VS gluurt. Deze en andere series vullen de museumzalen tot grote hoogten.

JR: Chronicles is georganiseerd door het Brooklyn Museum en is samengesteld door Sharon Matt Atkins, Deputy Director for Art, en Drew Sawyer, Philip Leonian and Edith Rosenbaum Leonian Curator, Photography, Brooklyn Museum.

 

Graffiti in New York en Groningen

Op 19 november is ook de start van een nieuwe presentatie in het museum over graffiti van toonaangevende kunstenaars uit de New Yorkse scene in de jaren ’80, waaronder NOC 167, Dondi, Blade, Quik en Phase 2. Daarnaast is er aandacht voor de Groningse graffitikunst, met foto’s en films uit de beginperiode. Deze presentatie is samengesteld door Kladmuur, onder leiding van Aileen Middel (graffitikunstenaar Mick la Rock) en Hugo Engwerda. Speciaal voor deze expositie worden twee nieuwe kunstwerken gemaakt door Mick la Rock en Stars & Weak.

Graffiti in Groningen is mede mogelijk gemaakt door Effektief Groep.

 


  


 

 

 

 

 

 

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo
1 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 2 november 2021, er zijn geen activiteiten 3 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 4 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 5 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 6 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 7 november 2021, er zijn geen activiteiten
8 november 2021, er zijn geen activiteiten 9 november 2021, er zijn geen activiteiten 10 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 11 november 2021, er zijn geen activiteiten 12 november 2021, er zijn geen activiteiten 13 november 2021, er zijn geen activiteiten 14 november 2021, er zijn geen activiteiten
15 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 16 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 17 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 18 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 19 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 20 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 21 november 2021, er zijn geen activiteiten
22 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 23 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 24 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 25 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 26 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 27 november 2021, er zijn geen activiteiten 28 november 2021, er zijn geen activiteiten
29 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 30 november 2021, er zijn geen activiteiten