Het landelijke PlattelandsParlement, zaterdag 20 november, Dalfsen

  • 20 november 2021 09:30 tot 16:30
  • locatie: Dalfsen
Direct opslaan in uw agenda

UITNODIGING

 

We hebben veel te laten zien en te bepraten, want het platteland verandert nog sneller dan de stad. Actieve bewoners verenigen zich om kansen en uitdagingen op het platteland samen vorm te geven. Het platteland kiest positie!

 Leidy van der Aalst, voorzitter van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) en Roy de Witte, gedeputeerde Leefbaar Platteland van de provincie Overijssel nodigen u van harte uit voor het landelijke PlattelandsParlement op zaterdag 20 november in Dalfsen.

 Op dit PlattelandsParlement ontmoeten denkers en doeners elkaar. Het is dé plek waar actieve bewoners in contact komen met anderen, ideeën opdoen en zich laten inspireren door nieuwe werkwijzen. Graag gaan de lokale initiatiefnemers in gesprek met landelijke en lokale politici en bestuurders, met u dus! Dat doen we onder meer in een debat onder leiding van journalist/presentator Sander Schimmelpenninck.

 We hopen op uw bijdrage tijdens dit debat! Mocht u niet in de gelegenheid zijn de hele dag aanwezig te zijn, dan adviseren wij zeker dit debat bij te wonen. Dat start om 15.00 uur. Vanzelfsprekend hebben we daarvoor ook een interessant programma voor u.

 Laat u inspireren over deze actuele plattelandsthema’s:

  • Wonen op het platteland: veel ruimte, weinig plek | met als spreker o.a. Onno Hoes, voorzitter NVM.
  • Ontmoetingsplekken: accommodaties & voorzieningen dorpsbreed onder de loep | Marije van den Berg vertelt aan de hand van haar bestseller STOP hoe accommodatiebesturen anders naar de toekomst kunnen kijken.
  • Lokale kracht & noaberschap: het verschil maken doe je zo! | met de bekende documentairemaker Geertjan Lassche over Noaberschap, het TOPFIT Citizenlab (een samenwerking tussen onderzoekers en burgers) en wetenschapper Gert-Jan Hospers over de toekomstkracht van het platteland.
  • Duurzame dorpen delen: samen voor klimaat, gezond voedsel en biodiversiteit| met Luc Jehee, expert op het gebied van klimaatadaptatie; Lucie Gelderblom.

 

Verder: ontmoet 15 succesvolle koploper-initiatieven binnen deze thema’s en ga het gesprek aan met meer dan 300 actieve plattelandsbewoners uit heel Nederland. Ook reiken we deze dag de Dorpsvernieuwingsprijs 2021 uit en vieren we het 45-jarig bestaan van de LVKK.

  

De energietransitie, de bouw van voldoende woningen, veranderingen in de landbouw, kwetsbare natuur en voldoende voorzieningen. Allemaal onderwerpen die hoog op de politieke agenda staan. Bewoners en ondernemers van het platteland inspireren u graag met hun lokale kracht! Zo bepalen we samen positie!

Landelijke PlattelandsParlement 2021

  • Zaterdag 20 november van 09.30 tot 16.30 uur (een dagdeel bijwonen kan ook! Het debat vindt plaats in de middag)
  • Locatie: Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen
  • Dagvoorzitter: Sander Schimmelpenninck

 

Wij hebben graag dat u zich aanmeldt zodat we weten hoe veel mensen er komen en we de zalen kunnen indelen afhankelijk van de belangstelling voor een programmaonderdeel.

 

Aanmelden kan via onderstaande link tot uiterlijk woensdag 17 november:

          https://bit.ly/PP20112021

 

We kijken uit naar uw komst!

 Leidy van der Aalst & Roy de Witte

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo
1 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 2 november 2021, er zijn geen activiteiten 3 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 4 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 5 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 6 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 7 november 2021, er zijn geen activiteiten
8 november 2021, er zijn geen activiteiten 9 november 2021, er zijn geen activiteiten 10 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 11 november 2021, er zijn geen activiteiten 12 november 2021, er zijn geen activiteiten 13 november 2021, er zijn geen activiteiten 14 november 2021, er zijn geen activiteiten
15 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 16 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 17 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 18 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 19 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 20 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 21 november 2021, er zijn geen activiteiten
22 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 23 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 24 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 25 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 26 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 27 november 2021, er zijn geen activiteiten 28 november 2021, er zijn geen activiteiten
29 november 2021, er zijn één of meerdere activiteiten 30 november 2021, er zijn geen activiteiten