Uitnodiging informatie avond Steunpunt wooncoöperaties

  • 13 december 2021 19:30 tot 21:00
  • locatie: Digitaal
Direct opslaan in uw agenda

Geachte raadsleden, 

  

Via deze mail nodigen we u graag uit voor de informatieavond voor betrokkenen over de oprichting van het Steunpunt Wooncoöperaties op maandag 13 december. De bijeenkomst zal online plaatsvinden vanwege de geldende corona-maatregelen.

Wanneer: maandag 13 december  

Start uitzending*: 19:30 uur 

Einde uitzending: 21:00 uur 

 

 *De uitzending wordt opgenomen en is later terug te bekijken.  

 

Steunpunt Wooncoöperaties
In 2020 is de motie “Wooncoöperatie? Ik weet hoe dat moet!” aangenomen als onderdeel van de Woonvisie. Om goed aan te sluiten bij de behoefte onder Groningse initiatieven hebben we gesproken met initiatiefgroepen. Waar zijn zij mee geholpen? Wat moet het steunpunt doen? We spraken ook met professionele begeleiders van zulke initiatiefgroepen om inzicht te krijgen in wat er nu gebeurt als een initiatiefgroep aanklopt bij de gemeente. Tot slot hebben we gekeken hoe andere steunpunten rondom dit thema zijn georganiseerd. Dat heeft geresulteerd in een uitwerking voor het Steunpunt Wooncoöperaties en deze presenteren we graag aan u.  

 

Op het programma
We willen u  informeren over hoe we het Steunpunt Wooncoöperaties voor ons zien en wat we begin 2022 willen initiëren. U kunt tijdens de bijeenkomst vragen stellen via de chat. Daarnaast heeft u nog tot vrijdag 21 januari de kans om te reageren op onze voorstellen voor het Steunpunt Wooncoöperaties. Wij bundelen de vragen en zorgen dat die samen met onze reacties aan alle deelnemers van de bijeenkomst worden teruggekoppeld. Op basis van de reacties bepalen we de vervolgstap; door op de voorgestelde weg of opnieuw in gesprek.

 

De bijeenkomst wordt ingeleid door een korte presentatie van Peter Kuenzli, de medeauteur van de publicatie “Operatie Wooncoöperatie. Uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit”, die in januari 2022 verschijnt. 

  

Wil u deelnemen? Meld u aan 

Meld u aan bij chris.myles@groningen.nl. Mocht u de informatieavond binnen uw netwerk onder de aandacht willen brengen, stuur deze mail vooral ook door.

Op de ochtend van de bijeenkomst ontvangt u een link waarmee u avonds in kunt loggen en mee kunt chatten.  

 

Graag tot de 13de!

 

Met vriendelijke groet,

 

Wethouder van der Schaaf

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo