samen bouwen aan je dorp

• 02 juni 2022 19:00 tot 21:00
  • locatie: Winsum, De Hoogte, Kerkpad 8
Direct opslaan in uw agenda

Geachte raadsleden,

Op donderdag 28 oktober 2021 werd in de KunstKerk in Warffum de Actieve Dorpen Aanpak (ADA) gelanceerd.

Dit is een online stappenplan waarmee je initiatieven kunt bedenken, plannen en uitwerken om je dorp te verbeteren, te verfraaien en te versterken.

Ondersteund door tal van inspirerende voorbeelden van Groningse dorpsprojecten.

ADA is bedoeld voor bewoners, verenigingsbestuurders in dorpen, (gemeente-)ambtenaren, raads- en statenleden en andere betrokkenen die dorpsinitiatieven bedenken en uitvoeren en daarmee de leefbaarheid in de Groninger dorpen willen vergroten.

De inspirerende voorbeelden op ADA zijn ingedeeld op thema.

Hoe actieve bewoners, ambtenaren en organisaties op die specifieke thema’s de Actieve Dorpen Aanpak in de praktijk kunnen brengen staat centraal op 4 themabijeenkomsten. Met als uiteindelijke doel: hoe krijgen we in samenwerking met elkaar meer voor elkaar voor de leefbaarheid in Groningen?

We variëren steeds in thema en regio, maar nodigen iedere keer provinciebreed uit.

Aanmelden: https://groningerdorpen.nl/agenda/ada-stroopt-de-mouwen-op/

Noteer alvast in jullie agenda’s:

1.           Donderdag 2 juni, 19-21 uur                    Samen bouwen aan je dorp (aanmelden)

2.           Donderdag 7 juli, 19-21 uur                     Landschap

3.           Donderdag 29 september, 19-21 uur     Zorgen voor elkaar

4.           Donderdag 3 november, 19-21 uur        Dorpsvoorzieningen

Aanmelden zie de website:

www.groningerdorpen.nl