In the Courtroom with Rocks

  • 11 juni 2022 15:30 tot 17:30
  • locatie: Noorderlicht Studio Akerkhof 12 Groningen
Direct opslaan in uw agenda

Noorderlicht  Uitnodiging ZATERDAG 11 JUNI                                                                                                                                                                                                       

In The Courtroom with Rocks.

Marina Sulima & Olivia d’Cruz

De gevolgen van de aardgaswinning hebben al jarenlang grote impact op het dagelijks leven

van de Groningers. BPD Cultuurfonds en Noorderlicht zijn daarom een meerjarige samenwerking aangegaan waarin ze samen met kunstenaars, Groningers, onderzoekers, cultuur- en mediapartners een nieuw perspectief ontwikkelen voor mens en landschap. In the Courtroom with Rocks is de tweede expositie in de reeks Hernieuwde Energie.

 

De recent in Groningen afgestudeerde kunstenaars Marina Sulima (Moldavië) en Olivia d’Cruz (India) presenteren een mixed media tentoonstelling over het aardbevingsgebied en trekken parallellen naar problematische ontginningsgebieden elders in de wereld, in India en Indonesië. In The Courtroom with Rocks onderzoekt drie locaties waar de geologische laag van de aarde reageert op de winning van hulpbronnen. In de provincie Groningen wordt er gekeken naar door boringen veroorzaakte aardbevingen. In Sidoarjo, Indonesië naar een uitbarsting van een aardgasbron die de eruptie van een moddervulkaan veroorzaakte. Tot slot kijkt In the Courtoom with Rocks naar een hybride ecosysteem in een verlaten ijzerertsmijn in Goa, India.

De expositie en beelden hebben de karakteristieken van een rechtszaak. Met verschillende films, animaties en installaties worden de complexiteiten rondom mijnbouw en hun implicaties voor verschillende landschappen en hun bewoners, visueel onderzocht.

 De gevolgen van de aardgaswinning hebben al jarenlang grote impact op het dagelijks leven van de Groningers. BPD Cultuurfonds en Noorderlicht zijn daarom een meerjarige samenwerking aangegaan waarin ze samen met kunstenaars, Groningers, onderzoekers, cultuur- en mediapartners een nieuw perspectief ontwikkelen voor mens en landschap. In the Courtroom with Rocks is de tweede expositie in de reeks Hernieuwde Energie.

 Opening om 16 uur met liveshow, inloop vanaf 15:30 uur

Noorderlicht Studio, Akerkhof 12, Groningen

Welkomstwoord door Kees van der Meiden, directeur Noorderlicht en opening door Sharon Oldenkotte-Vrolijk, directeur Kunst & Cultuur BPD.

Je bent van harte uitgenodigd!

RSVP (indien mogelijk) voor 10 juni via rsvp@noorderlicht.com