Theaterconcert Bommen Berend

  • 28 augustus 2022 14:30 tot 16:30
  • locatie: Oosterpoort
Direct opslaan in uw agenda

Geacht raadslid,

Op 27 en 28 augustus vieren we als onderdeel van nationale rampjaarherdenking 1672-2022 het Groningens Ontzet. Het is dan 350 jaar geleden dat de  Groningers de Bisschop van Münster (“Bommen Berend”) tot de aftocht dwongen. Vanwege dit lustrum zal er dit jaar groots worden uitgepakt met tal van evenementen in en om de stad.

Een bijzonder evenement is het theaterconcert Bommen Berend dat op zondagmiddag 28 augustus in Groningen wordt opgevoerd.

Het theaterconcert gaat over Nederland en Duitsland. In het jaar 1672 waren we vijanden, tegenwoordig leven we in vrede en verbondenheid. Vooral in Münster, waar Nederlandse en Duitse militairen en burgers samenwerken in het hoofdkwartier van het Duits-Nederlandse legerkorps. Door de verbondenheid met de Koninklijke Landmacht krijgt de inzet voor onze vrijheid expliciet een podium in dit concert. Juist in de huidige tijd realiseren we ons hoe kwetsbaar die vrijheid is.

De muzikale ondersteuning wordt geboden door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso onder leiding van chef dirigent majoor Tijmen Botma. Over de optredende solisten en over de inhoud van het concert kunt u lezen in bijgevoegde flyer.

Meer informatie over aanmelden voor deze bijeenkomst kunt u terugvinden in de dagmail van 23 augustus.

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo