Baksteenberaad

  • 22 september 2022 19:30 tot 22:00
  • locatie: Puddingfabriek, Groningen
Direct opslaan in uw agenda

Beste griffie en raad van Groningen,

Namens Vereniging Eigen Huis wil ik u graag uitnodigen om deel te nemen aan ons Baksteenberaad, een van de dialoogsessies die we dit jaar door heel het land organiseren om met starters, bewoners, politici, marktpartijen en andere belanghebbenden in gesprek te gaan over de betaalbaarheid van de woningmarkt.

Op donderdag 22 september organiseert Vereniging Eigen Huis het Baksteenberaad in de Puddingfabriek in Groningen. Als raadslid speelt uw een belangrijke rol in het Groningse debat. De sessie wordt door Natasja van den Berg gemodereerd.

 Een betaalbaar koophuis is in de huidige huizenmarkt voor veel starters onmogelijk. De plannen van de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening zijn bekend, maar moeten nog met gemeenten, provincies en marktpartijen uitgevoerd worden. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen geven we starters graag een podium om hun wensen en behoeften te uiten en vooral hen uit te nodigen om in gesprek te gaan alle betrokkenen in deze opgave. 

 Opzet van het Baksteenberaad

Het Baksteenberaad faciliteert de dialoog over de betaalbaarheid van de woningmarkt tussen alle betrokken partijen. We halen op wat de uitdagingen voor starters op de woningmarkt zijn en bespreken met alle betrokkenen welke oplossingen daarvoor te vinden zijn.  We verwachten ongeveer 30 gasten bij het Baksteenberaad. De sessie is bewust kleinschalig opgezet, zodat deelnemers gemakkelijk met elkaar in gesprek kunnen. Elke avond poneren we twee stellingen. Per stelling introduceert een ‘probleembeheerder’ het probleem, waarna de deelnemers met elkaar onder leiding van de moderator in gesprek gaan. Een aantal dagen voor het Baksteenberaad worden de stellingen met de deelnemers gedeeld. 

 

Praktische informatie

Datum: donderdag 22 september 2022

Tijdsschema: Inloop vanaf 18.45 uur

         Start programma om 19.30 uur

         Einde programma om 21.00 uur

         Daarna vindt de borrel tot 22.00 uur plaats 

Locatie: Puddingfabriek, Viaductstraat 3-6, 9725 BG Groningen

 De locatie ligt centraal gelegen en is makkelijk met het OV te bereiken. Komt u met de auto? Dan vindt u de parkeermogelijkheden op de website van de Puddingfabriek. 

 Uw rol

We zijn op zoek naar een constructief gesprek, waarbij de deelnemers hun perspectief en oplossingen delen over de uitdaging van betaalbare woningen. 

 

Over Vereniging Eigen Huis

Als onafhankelijke vereniging helpt Vereniging Eigen Huis haar 800.000 leden bij het (ver)kopen en het duurzaam en betaalbaar bewonen van hun huis. Zonder commercieel belang. Om dit te kunnen realiseren zijn zij belangenbehartiger, dienstverlener en woningmarktexpert ineen.

Ik hoor graag of u geïnteresseerd en beschikbaar bent om hieraan deel te nemen. Uiteraard kunnen wij nog uitgebreider bellen over het programma. En mocht u aanvullend nog vragen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!

Met vriendelijke groet,

Linh

 BKB | Het Campagnebureau

Westerstraat 252 - 254

1015 MT Amsterdam

T  + 31 (0) 20 520 52 80

M  + 31(0) 6 237 009 49

E  linhvu@bkb.nl

W  www.bkb.nl