Lezing Hoofdstation nu en straks

  • 02 november 2022 20:00 tot 21:30
  • locatie: Groninger Archieven, Groningen
Direct opslaan in uw agenda

Lezing Stefanie Weser

Hoofdstation: nu en straks

Wat is er zo bijzonder aan het Hoofdstation, zijn rangeerterrein en deze specifieke plek in de stad? Daarover vertelt architect Stefanie Weser tijdens deze lezing. De vraag is actueel nu het stationsgebied wordt verbouwd. Welke elementen moeten in ieder geval bewaard blijven van het uit 1896 daterende complex en waarom?

Stefanie Wester oordeelt niet mild over de huidige stedenbouwkundige inpassing van het station. Weser beveelt aan om cultuurhistorische waarden te herstellen, zoals een duidelijk voorplein, goed zicht op het stationsgebouw vanaf Herebrug en Emmabrug en een verbetering van de stationshal tot belangrijkste verblijfsruimte van het station. Daarover spreekt zij bij de Vrienden van de Stad Groningen.

 Stefanie Weser is restauratiearchitect en directeur/eigenaar van TAK architecten. Zij is supervisor voor verbouwingen aan het stationsgebied.

 

Wanneer:      woensdag 2 november

Waar:            Groninger Archieven, Cascadeplein 4

Hoe laat:       20.00 (zaal open: 19.30 uur)

Toegang:       vrij

Zie bijlage!

 

www.vriendenstadgroningen.nl

info@vriendenstadgroningen.nl