Uitnodiging opening en lezing INCL. lijst

  • 04 februari 2023 19:30 tot 21:00
  • locatie: Cultureel ontmoetingsplek Hooghouse, Spilsluizen 17
Direct opslaan in uw agenda

Beste genodigde,

 In 2023 bestaat onze lijstenmakerij 12,5 jaar. Om dit te vieren organiseren we een jubileumexpositie met de titel ‘INCL. lijst’. Ruim 40 kunstenaars en culturele instellingen doen mee aan deze tentoonstelling.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd voor de openingsborrel op zaterdag 4 februari van 19.30-21.00.

U kunt zich aanmelden o.v.v. het aantal personen door een mailtje te sturen naar: info@atelier-horneman.nl
Bijgevoegd vindt u de algemene flyer. De tentoonstelling is bij Hooghouse, Spilsluizen 17, Groningen.

Hieronder vindt u meer informatie over een gratis lezing die gehouden zal worden door Martin Horneman op vrijdagavond 3 maart.

Lezing Atelier Horneman bij Hooghouse
Op vrijdagavond 3 maart geeft gecertificeerde lijstenmaker Martin Horneman een lezing over conserverend inlijsten, aan de hand van een presentatie en fysieke voorbeelden.
Behalve waar je op moet letten bij het uitzoeken van een passende lijst, zal het conserverend inlijsten van werk op doek en papier én alle do’s en absolute don’ts worden besproken.
Wat de functies zijn van bijvoorbeeld passe-partouts, spacers, diverse soorten glas en wat er komt kijken bij het reversibel inlijsten van waardevolle kunstwerken.
Denk aan praktische tips voor het tegengaan van schimmel, vocht, onweersbeestjes en het kromtrekken van je werk. Stel vooral ook je eigen vragen of heb je momenteel kwesties met een kunstwerk of inlijstingen waar wat aan schort? Leg ze voor aan Martin!

De lezing is geschikt voor kunstenaars, kunstliefhebbers, maar ook voor (kunst)studenten, bedrijven, culturele instellingen en musea. Oftewel iedereen die met het conserveren en presenteren van (kunst)werken te maken heeft.

Deze lezing wordt gehouden in context van de 12,5-jarige jubileum tentoonstelling ‘INCL. lijst’ bij cultureel ontmoetingsplek Hooghouse, Spilsluizen 17.
De lezing start om 19.30. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@atelier-horneman.nl o.v.v. ‘opgave lezing 3 maart’ en het aantal personen.
De lezing is gratis te bezoeken en incl. koffie & thee. De tentoonstelling en randactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) en Ondernemersfonds Groningen.

Voor grotere groepen is deze lezing ook als arrangement te boeken met als extraatje een rondleiding door de tentoonstelling en ontbijt, lunch of catering (in overleg). Neem voor meer informatie over dit arrangement contact op met Atelier Horneman.

Atelier Horneman is in 2010 opgericht door Martin Horneman en Stefanie Ottens.
Ondanks haar jonge leeftijd heeft het bedrijf inmiddels landelijke bekendheid opgebouwd en levert het lijsten af door heel Nederland aan bedrijven musea, particulieren en diverse kunstenaars.
Daarnaast is Atelier Horneman op museaal niveau gecertificeerd via het Engelse Fina Art Trade Guild: GCF Advanced Conservation Framing, ultimate level 1.

 

Met vriendelijke groet,

 

Stefanie en Martin Horneman