Ontmoeting met kunstenaars, galerie Forma Aktua

  • 26 maart 2023 14:00 tot 16:00
  • locatie: galerie Forma Aktua
Direct opslaan in uw agenda

Graag nodigen wij de raadsleden en het college uit voor de opening op 12 maart en 26 maart voor de ontmoeting met kunstenaars. 

 

Herma van Bolhuis

Herma schildert met een losse toets veelal impressionistische stadsgezichten en tevens
portretten. Wat haar fascineert zijn mensen en de levendigheid van een stad, de dynamiek en beweging. Daarnaast is het de lichtinval die in al zijn facetten en in elk werk een belangrijke rol speelt. Of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt, de stad laat zich iedere dag, soms ieder moment anders zien. Deze sfeer vertaalt Herma in verf, de kleur past zich aan, aan de atmosfeer. Herma dwaalt graag met haar schetsboek en fototoestel door de stad op zoek naar een mooie lichtinval en sfeer die ze vervolgens verwerkt in haar stadsgezichten.

Berend Hogeling

Berend schildert wat hem raakt. Zijn werk heeft een melancholieke uitstraling met veel kleur en contrast. Zijn voorkeur gaat uit naar thema's uit zijn omgeving, de natuur en het verleden. De schilderijen zijn afwisselend realistisch, grafisch of abstract met een grote variatie in technieken en materialen. Soms maakt hij een serie schilderijen van een bepaald onderwerp, zoals de serie 'Between Hope and Despair'. Vragen rond uiteenlopende onderwerpen houden hem bezig in zijn werk, in fundamentele zin. Het grote verhaal van het menselijk bestaan weet hij te vinden in kleine handelingen en alledaagse materialen. Berend woont en werkt in de stad Groningen en exposeert voornamelijk in de drie noordelijke provincies.

Carin Tappel

Mensen met verbeelding hebben geluk, aldus Carin. Verbeelding kan een andere manier van kijken, verwonderen en nieuwsgierigheid opleveren.
Carin zelf verbeeldt een nieuwe wereld door mensen dierlijke eigenschappen te geven en vice versa dieren menselijke eigenschappen. Haar bronzen en keramische beelden stralen levenslust en vrolijkheid uit maar kunnen ook stof tot nadenken geven over onze toekomst en ons menselijk gedrag. Carin laat de 'werkelijkheid' zien vanuit haar verwondering, compassie en verbeelding.

Info expositie:

  • Van 8 maart– 8 april 2023
  • Opening Expositie: Zondag 12 maart om 16.00 uur
  • Exposanten aanwezig: Zondag 26 maarttussen 14.00 en16.00 uur
  • Entree gratis