Lezing Zef Hemel

  • 03 mei 2023 19:30 tot 20:30
  • locatie: Immanuelkerk, Overwinningsplein 1
Direct opslaan in uw agenda

Lezing Zef Hemel

De smalle weg naar het duurzame noorden

 

Hoogleraar Zef Hemel spreekt over de toekomst van Groningen, Stad en Land, ingebed in het rijke verleden en de rol van de Stad hierin.

“De revitalisering van stad en land verloopt in mijn ogen langs de lijnen van het historische landschap, daarvan ben ik overtuigd. En ik keer de zaken om: het noorden is voor het westen niet interessant omdat de tijd er lijkt stil te staan, maar omdat je er de toekomst al kunt zien: een duurzame toekomst.”

“En een relatief dunbevolkte regio in Noord-Nederland is juist zeer aantrekkelijk. Een voortrekkersrol lijkt mij daardoor ook hoogst aannemelijk. Alleen als we ècht onthaasten en het contact met het landschap weten te herstellen kunnen we een duurzame toekomst voor onszelf en onze kinderen ontwikkelen.”

Zef Hemel (1957) bezet de Abe Bonnema leerstoel op de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn leeropdracht is revitalisering en herstructurering van stad en land, in het bijzonder Friesland en Groningen. Met langeafstandswandelingen samen met studenten en gasten wil hij de aandacht voor het Noordelijke landschap versterken.

Hij spreekt bij de Vrienden van de Stad Groningen.

Wanneer:      woensdag 3 mei

Waar:            Immanuelkerk, Overwinningsplein 1

Hoe laat:       19.30 uur

Toegang:       vrij