Expositie bij Forma Aktua/ Ontmoeting met de exposanten Iris Koffijberg en Bennie Timmer

  • 11 juni 2023 14:00 tot 16:00
  • locatie: Nieuwstad 10
Direct opslaan in uw agenda

Informatie over deze expositie:

Iris Koffijberg

Is een beeldend fotograaf gespecialiseerd in abstracte waterfotografie, gericht op licht, kleur en patronen. 

Het zijn de verrassende spelingen van het water die Iris in haar foto's probeert te vangen. Een diversiteit van beelden met steeds terugkerende thema's zoals chaos, harmonie, verlorenheid, strijd en magie, afhankelijk van haar gemoedsstemming. Het resultaat is fascinerend en magisch tegelijkertijd, alsof zich een poort opent naar een nieuwe werkelijkheid!

 

Ton Kalishoek

Een gedreven en veelzijdig kunstenaar die sinds 2012 bij diverse nationale en internationale galeries exposeerde. Hij werkte met moderne materialen uit de wereld van de interieur en meubelindustrie. Zijn vaak abstracte objecten werkte hij af met een gespoten laklaag, maar ook wel met een metalen coating, zoals brons en cortenstaal.

Ton was gefascineerd door het onzichtbare, het ongrijpbare; het verschil in wat  je ziet en wat je denkt dat je ziet! Hij keerde zich af van de trend om mensen te zien als objecten, en zag de mens als individu! In zijn kunstwerken visualiseerde hij dit door de anonieme gelaatloze mens in emotioneel beladen situaties te plaatsen. Vanuit de vraag: wie zijn deze mensen, wat drijft ze? Wat speelt in zijn ontwerpen is dat alles wat we om ons heen zien  is samengesteld uit onderdelen, uit componenten. Niets staat op zichzelf, ook beeldvormen evolueren.

Ton is overleden in mei 2021.

 

Bennie Timmer

Is werkzaam op het snijvlak van kunst, cultuur, educatie en onderwijs.Hij laat in zijn werk een picturale belangstelling zien voor zijn eigen omgeving, het Noordelijk landschap.

Land, water, lucht, licht en ruimte zijn terugkerende thema's in zijn werk.

Het Reitdiepdal is voor hem één van zijn belangrijke inspiratiebronnen; de abstractie en de weidsheid verwerkt hij in zijn schilderijen. Deze balanceren op de grens van realistische verbeelding en pure schilderkunst. Zijn schilderijen ontstaan niet volgens een opgezet plan; soms ontstaat zo een landschap  maar het resultaat kan ook abstract blijven; In elk geval geven ze inzicht in de ontstaanswijze van de grote doeken waar ook een proces van zoeken, wegvegen en opnieuw zoeken achter steekt. De tentoonstelling in Forma Aktua bestaat uit:

Colourfield-schilderijen: 

Series werken op wat groter formaat (oppervlakten, bodems, strukturen) die al schilderend ontstaan uit een spel met beeldende aspecten en materialen en die resulteren in al- of niet fictieve landschappen waar een persoonlijke herinnering of een associatie (een geheim?) in verborgen zit.

De Waterwerken:

Schilderijen met als onderwerp water (oppervlakten, reflecties, weerspiegelingen), waarin door te experimenten met materialen en technieken en ook kleur, ruimte, vorm, lichtbeelden ontstaan.

 Info expositie:

21 mei: Opening om 16 u

28 mei (Eerste Pinksterdag) gesloten.
11 juni: van 14.00 tot 16.00 u: Ontmoeting met de exposanten Iris Koffijberg en Bennie Timmer 
4 juni: Extra activiteit- Waterwandeling met Iris Koffijberg

Iris Koffijberg wandelt met belangstellenden langs de plekken in Groningen die haar geïnspireerd hebben in haar werk. Zij legt uit hoe ze daarbij te werk gaat.
Details: Om 13.15 u Verzamelen in de galerie, 13.30 u vertrek
wandeling. De wandeling duurt 1 á 1,5 uur.

Galerie Forma Aktua
Nieuwstad 10 9711 JP Groningen
Telefoon 050 313 3342
Email: info@forma-aktua.nl
Website: www.forma.aktua.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR-commissie
Trude van den Berg trudevd.berg@gmail.com