Inkt in Forma Aktua

  • 08 november 2023 13:00 tot 17:00
  • locatie: Galerie Forma Aktua, Groningen
Direct opslaan in uw agenda

Persbericht Forma Aktua

VAN  8 NOVEMBER t/m 10 DECEMBER!

Hallo raadsleden en wethouders,

Met plezier sturen we u vanuit de Galerie de onderstaande info toe. We hopen dat u aandacht wilt schenken aan de prachtige expositie van deze 20 exposanten. En zoals altijd van harte welkom om een kijkje te nemen en te genieten! 

Zie de bijlage voor de Flyer.

Informatie over deze expositie:

 

De Noord Nederlandse Beroepsvereniging VOIC wordt INKT!

INKT staat voor een professionele houding in het illustratieve vak, voor ouderwets vakmanschap met ambachtelijk gereedschap, voor digitaal tekenen met tablet of muis en voor alles er tussenin. INKT zet zich in voor promotie en het behoud van de kunst van het tekenen in Noord Nederland.

Herboren vereniging toont zich in Forma Aktua.

Beeld, tekeningen, illustraties zijn misschien wel belangrijker dan ooit. In deze tijd van ontlezing kan een goede afbeelding de informatie het beste overbrengen bij grote groepen mensen. Vele beroepsmatige tekenaars zetten zich met nieuwe technieken volledig in voor illustratief, ouderwets vakmanschap met ambachtelijk gereedschap, maar ook digitaal tekenen geeft nieuwe mogelijkheden. De beroepsmatige tekenaar krijgt te maken met andere technieken, AI, nieuwe inzichten en een veranderende maatschappij. Dit maakt het voor de tekenaars extra interessant om hun werk met veranderende technieken aan de bezoekers van Galerie Forma Aktua te laten zien!

Grote namen zijn in de loop van jaren verbonden met deze vereniging: Jan Kruis, Nico Visscher, Barbara Stok, Herman Roozen, Frans Le Roux en meer. Andere namen zijn misschien minder bekend, maar hun producten zie je in supermarkten, (kinder)boeken en op verpakkingen over de hele wereld.

Sinds 2001 vertegenwoordigt deze vereniging professionele tekenaars in Noord Nederland. De vereniging richt zich onder meer op informeren, uitwisselen van ervaringen en kennis en op gezelligheid; het is een netwerk met een glimlach.

De afgelopen jaren heeft de VOIC tentoonstellingen georganiseerd met GRID, Forma Aktua en met het Stripmuseum. De vereniging organiseerde lezingen, borrels, uitstapjes en gaf boeken uit. Na 22 jaar verandert de VOIC mee en wordt INKT.   INKT hoopt in de toekomst de tekenaars in Noord Nederland te blijven ondersteunen.

Praktische informatie:

-       Periode expositie:   08-11 tot en met 10-12-2023

-       Zo. 12-11-2023 om 16.00 uur:   Opening expositie met live pianomuziek en drankje 

-       Openingstijden:  Woensdag t/m zondag van 13-17 uur 

-       Entree gratis

 

Galerie Forma Aktua

Nieuwstad 10 9711 JP Groningen

Telefoon       050 313 3342

Email            info@forma-aktua.nl

Website        www.forma.aktua.nl

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR-commissie

Trude van den Berg  trudevd.berg@gmail.com

Alice Massaro           alice_massaro@yahoo.com

 

 

Bijlage(n)