Erick Paul Bakker

Erick Paul Bakker

Foto van Erick Paul Bakker

Contact informatie

Logo van 100% Groningen
Fractie: 100% Groningen Periode: van: tot: Website: www.100pgroningen.nl Functie: Raadslid
Logo van Beheer en Verkeer
Commissie: Beheer en Verkeer Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Werk en Inkomen
Commissie: Werk en Inkomen Periode: van: tot: Functie: Commissielid

 

 

Mijn naam is Erick (Paul) Bakker en ben raadslid voor 100% Groningen. Ik ben geboren aan de Bankastraat in de stad. Later verhuisde ik met mijn ouders naar Leek. Na de middelbare school ging ik op kamers wonen in de stad. Ik begon aan de universiteit met de studie scheikunde. Buien mijn schuld om kon ik deze studie aan de R.U.G. niet afmaken. Uiteindelijk behaalde ik wel de propedeuse Milieukunde aan het Van Hall Instituut. En toen kwam de housepartytijd.

Ik was medeorganisator van het eerste housefeest in sportcentrum Kardinge. Al gauw waren onze feesten zo succesvol, dat wij werden benaderd door een duo uit Utrecht, dat graag met ons wilde samenwerken. Zij waren meer van de hardcore. Ik had daar toen nog nooit van gehoord. De combinatie hardcore en andere stijlen bleek de juiste. Onder de naam Ravers Religion organiseerden we feesten waar tienduizenden mensen uit heel Nederland op af kwamen.

Samen met mijn compagnons namen we toen de voormalige club Gdansk in de Poelestraat over. Dat was een prachtige, leerzame tijd en we verdienden goed geld – geld dat we net zo hard weer uitgaven. Maar na tien jaar was ik klaar met het nachtleven en liet ik me uitkopen.

Ik maakte een carrièreswitch en werd freelance verslaggever. Een opleiding bij OOGTV en een studie Journalistiek aan Hogeschool Utrecht in de avonduren gingen daar aan vooraf. Ik deed verslag voor onder andere RTV Noord, RTV Drenthe, ProTime (RTL) en SBS.

Ik kwam (en kom) graag in de stadse horeca. Het liefst ging ik naar bruine kroegen. Daar tref je de mensen die een doorsnee zijn van alle stadjers. In mijn werk als verslaggever zijn mijn gesprekken met hen vaak bronnen van inspiratie geweest.Overigens nu nog steeds.

Interessegebieden: Natuur & milieu, binnenstad, sport en armoedebestrijding.

Heb jij een vraag, opmerking of iets anders? Mail mij dan op erick.bakker@raadgroningen.nl

 

 

Laatste tweets

 • Erick Paul Bakker tweet:

  Onze groente- en bloementuin begint er aardig op te lijken. Vanmiddag tussen de buien door samen met @SonjaKuper

  https://t.co/au2Q49QtgT

  24-05-2020

 • Erick Paul Bakker tweet:

  RT @_Detleff: Woningnood heerst bij iedereen, niet alleen bij hipsters met een bakfiets. Maak de Suikerzijde, de nieuwe buurt van Groningen…

  20-05-2020

 • Erick Paul Bakker tweet:

  RT @_Detleff: We willen eerst graag zien wat de andere, vooral industriële gebieden kunnen leveren aan duurzame energie, dan pas kunnen we…

  20-05-2020

 • Erick Paul Bakker tweet:

  Kijken! 😉 twitter.com/100procentgr/s…

  15-05-2020

 • Erick Paul Bakker tweet:

  Halbe Zijlstra ook één keer in 2006.😉 twitter.com/WaterdrinkerP/…

  14-05-2020

Meer tweets van Erick Paul Bakker