Femke Folkerts

Femke Folkerts

Foto van Femke Folkerts

Contact informatie

Logo van GroenLinks
Fractie: GroenLinks Periode: van: tot: Website: groningen.groenlinks.nl Functie: Raadslid
Logo van Gemeenteraad
Bestuur & Organisatie: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Gemeenteraadslid

“Iedereen moet voldoende kunnen bewegen en heeft recht op toegang tot gezond voedsel.”


Femke (30) is fractielid, en werkt daarnaast in de horeca. Ze woont in de Oosterpark.
Een Friese Brabantse in Groningen
Femke komt uit een Friese familie maar is geboren en getogen in Eindhoven. Kwam als student naar Groningen en voelde zich meteen thuis. Werd verliefd op de levendige studentenstad waar altijd wat te doen is, op het rijke culturele leven, de nabijheid van de natuur: hier wil ze nooit meer weg.


Femke is idealistisch, feministisch en soms een tikkie activistisch. Maar vooral is ze een politiek dier, een nieuwsfreak en een echte dossiervreter. Liep een jaar stage in de Tweede Kamer als beleidsmedewerker maar wil juist op lokaal niveau het echte verschil maken. Al eerder tijdelijk (als vervanger) in de gemeenteraad gezeten en later als commissiewoordvoerder meeglopen met de portefeuilles economie, sport en onderwijs. Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was Femke ook actief als campagneleider.


Hier staat Femke voor
Voor Femke staan gelijke kansen voorop, kiezen voor de mensen die het ‘t hardste nodig hebben. Geen tekentafelregels, maar innoveren en vertrouwen geven. De grote gezondheidsverschillen in de stad zijn onacceptabel.  Iedereen moet kunnen sporten en toegang hebben tot gezond voedsel.  De openbare ruimte moet bewegen stimuleren: met voldoende groen, speel- en sportplekken en met ruimte voor fietsers en voetgangers.
Maak sociale ondernemers tot bondgenoot van de gemeente. Veel ondernemers willen de stad het liefst een beetje mooier maken, en willen graag juist die mensen die soms een extra steuntje nodig hebben, een kans geven op de arbeidsmarkt.


Wetenswaardigheden
Femke houdt van duursporten zoals fietsen, schaatsen en hardlopen en maakt in de zomer graag wildkampeertrektochten in de bergen. Maar mag ook graag luieren, pubquizzen en een biertje drinken. Is veganist maar houdt niet van ingewikkelde superfoods. Simpel en lokaal is gezonder en goedkoper.
Binnen de fractie in Femke eerste aanspreekpunt voor de Oranjebuurt, Tuinwijk, Selwerd en Paddepoel

Portefeuilles
•    Onderwijs
•    Jeugd(zorg)
•    Zorg & Welzijn
•    Sociale zaken

Laatste tweets

 • Profielfoto van Twitteraccount: Femke Folkerts

  RT @GLGroningen: OPROEPJE Wij willen de binnenstad aantrekkelijker maken voor kinderen. Wat lijkt jou een geschikt speeltoestel?⛲️🌳🎡 En wat…

  16-07-2019

 • Profielfoto van Twitteraccount: Femke Folkerts

  RT @GLGroningen: Lekker bezig! Bij basisschool de Swoaistee gaan de eerst tegels eruit voor het #groeneschoolplein #NLdoet 💪🍀 https://t.co/…

  09-03-2018

 • Profielfoto van Twitteraccount: Femke Folkerts

  Kijk nou es @arendjanwonink Het eerste Groene Schoolplein! #cofinanciering twitter.com/GLGroningen/st…

  09-03-2018

 • Profielfoto van Twitteraccount: Femke Folkerts

  @hunzeenaas Jammer! Letterlijk de buurman verderop in de straat gemachtigd, blijkt het daar plaatselijk een ander waterschap #oranjewijk

  18-03-2015

 • Profielfoto van Twitteraccount: Femke Folkerts

  @nienkelinde Wellicht kan @WiebevdPloeg dit verklaren? Of @hunzeenaas?

  18-03-2015

Meer tweets van Femke Folkerts