Ietje Jacobs - Setz

Naam: Ietje Jacobs - Setz

Fractievoorzitter en raadslid, VVD
Gemeenteraadslid, Gemeenteraad
Fractievoorzitter, Presidium
Raadslid, Werkgeverscommissie
ietje.jacobs@raadgroningen.nl
Fractievoorzitter en raadslid Bekijk pagina

Algemeen

Ik ben de trotse fractievoorzitter van de VVD Groningen. Ik woon alweer sinds lange tijd in het mooie dorp Haren. Daarvoor heb ik tijdens mijn studie Rechten in de bruisende stad Groningen gewoond.  Ik ben opgegroeid in een liberaal ondernemersgezin. Vrijheid om je keuzes te kunnen maken en je te kunnen ontplooien vind ik belangrijk. Daarbij hoort dan natuurlijk ook dat je de verantwoordelijkheid voor je daden neemt. Uiteraard helpen we mensen een handje die zichzelf niet volledig kunnen redden. Dit is voor mij de kern van hoe ik in het leven sta. Ik voel mij dan ook prima thuis bij de VVD.

In het dagelijks leven ben ik manager van de RVOCampus bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Sinds 2014 was ik raadslid/fractievoorzitter in de gemeente Haren en vanaf 2019 ben ik fractievoorzitter in de gemeente Groningen. Volksvertegenwoordiger zijn is een prachtige taak. Ik vond en vind het fantastisch om te bouwen aan onze mooie gemeente. Een gemeente die het beste van drie werelden heeft: de beste woongemeente Haren, de weidsheid van het Groninger land in Ten Boer en de bruisende stad Groningen als middelpunt. Met elkaar hopen we de nieuwe gemeente een beetje liberaler te maken.

Mijn motto is: denken in kansen, niet in regels. Natuurlijk zijn er regels, die horen bij een geordende samenleving, maar ik zie regels niet als een belemmering, ik kijk naar de kansen die er zijn. Ik wil mij inzetten voor de stad en de dorpen, waar het goed leven is voor inwoners, ondernemers en toeristen. Waar mensen kansen krijgen, worden uitgedaagd kansen te grijpen en daarvoor worden beloond. Kortom: een liberale gemeente! De komende raadsperiode heb ik de volgende onderwerpen in portefeuille: veiligheid, onderwijs, MKB, economie, financiën, cultuur, participatie en organisatie.

Daarnaast ben ik als fractievoorzitter lid van het presidium en ben ik namens de raad voorzitter van de werkgeverscommissie van de griffie.

Wil je meer weten over het reilen en zeilen binnen de fractie of eens sparren over een bepaald onderwerp, neem gerust contact met me op: ietje.jacobs@raadgroningen.nl

Nevenfuncties

 

  • Manager gegevensmanagement Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (bezoldigd)
  • Voorzitter stichting VVD fractie (onbezoldigd)
  • Coördinator jeugdcommissie hockeyclub GHHC ‘Groningen’ (onbezoldigd)

 

 

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Fractievoorzitter en raadslid, VVD
  • Actieve functie Gemeenteraadslid, Gemeenteraad
  • Actieve functie Fractievoorzitter, Presidium
  • Actieve functie Raadslid, Werkgeverscommissie
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens