Ietje Jacobs - Setz

Ietje Jacobs - Setz

Foto van Ietje Jacobs - Setz

Contact informatie

Logo van VVD
Fractie: VVD Periode: van: tot: Website: www.vvdgroningen.nl/ Functie: Fractievoorzitter en raadslid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Gemeenteraadslid
Logo van Presidium
Orgaan: Presidium Periode: van: tot: Functie: Fractievoorzitter

Ik ben fractievoorzitter van de VVD fractie.
Ik ben geboren in Eelde, na in Paterswolde, Haren en Hoogezand te hebben gewoond heb ik in Groningen rechten gestudeerd. Daarna ben ik met mijn man Remco verhuis naar Haren. Daar wonen we inmiddels me heel veel plezier met onze 2 kinderen. Ik ben opgegroeid in een liberaal ondernemers gezin. Vrijheid om je keuzes te kunnen maken en je te kunnen ontplooien. Daarbij hoort dan natuurlijk ook dat je de verantwoordelijkheid voor je daden neemt. Uiteraard helpen we mensen een handje dat niet volledig zelf kunnen redden. Dit is voor mij de kern van hoe ik in het leven sta. Ik voel mij dan ook prima thuis bij de VVD.

In het dagelijks leven ben ik manager Datamanagement bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
In 2014 ben ik raadslid geworden in de gemeente Haren, na het vertrek van de fractievoorzitter ben ik in 2016 fractievoorzitter geworden. Toen de fusie van Groningen, Haren en Ten Boer aanstaande was heb ik mijn gekandideerd voor de raad van de nieuwe gemeente Groningen. Mijn overtuiging is dat deze diversiteit aan oorspronkelijk gemeentes samen een fantastische nieuwe gemeente worden. Vanuit die verantwoordelijkheid vind ik het ook fantastisch om te bouwen aan onze nieuwe gemeente. Een gemeente die het beste van drie werelden heeft: de beste woongemeente Haren, de weidsheid van het Groninger land in Ten Boer en de bruisende stad Groningen als middelpunt.
Met elkaar hopen we de nieuwe gemeente een beetje liberaler te maken. Mijn motto is: denken in kansen, niet in regels. Natuurlijk zijn er regels, die horen bij een geordende samenleving, maar ik zie regels niet als een belemmering, ik kijk naar de kansen die er zijn.

Ik wil mij inzetten voor de stad en de dorpen, waar het goed leven is voor inwoners, ondernemers en toeristen. Waar mensen kansen krijgen, worden uitgedaagd kansen te grijpen en daarvoor worden beloond. Kortom een liberale gemeente!

Laatste tweets

 • Profielfoto van Twitteraccount: Ietje Jacobs - Setz

  Supertrots dat ik dit team mag aanvoeren! twitter.com/VVDGroningen/s…

  04-12-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Ietje Jacobs - Setz

  @lauravdgiessen @CDAZwolle Gflctrd!!!!

  03-12-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Ietje Jacobs - Setz

  @NancyGroningen Niet uit eten vrees ik, kerstdiner via s’amuse bijvoorbeeld, bij iemand thuis en vooraf allemaal zelftest?

  27-11-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Ietje Jacobs - Setz

  Samen met @ThierryAartsen , @Steffenie_Pape en @Peter_v_Kessel in gesprek over de campagne en de gemeenteraadsverk… twitter.com/i/web/status/1…

  27-11-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Ietje Jacobs - Setz

  Heel raar idd! twitter.com/Botervloot1008…

  24-11-2021

Meer tweets van Ietje Jacobs - Setz