Jasper Boter

Jasper Boter

Foto van Jasper Boter

Contact informatie

Logo van VVD
Fractie: VVD Periode: van: tot: Website: www.vvdgroningen.nl/ Functie: Raadslid
Logo van Beheer en Verkeer
Commissie: Beheer en Verkeer Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Ruimte en Wonen
Commissie: Ruimte en Wonen Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Onderwijs en Welzijn
Commissie: Onderwijs en Welzijn Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Gemeenteraadslid

Wonen en werken (docent aan de Hanzehogeschool) doe ik in mijn geboortestad Groningen. Zoals vaak wordt gezegd: Er gaat niets boven Groningen.’

Als raadslid in de gemeente Groningen voor de VVD, zet ik mij in voor Onderwijs, Cultuur, Welzijn, Beheer en Sport. Uiteindelijk dragen, volgens mij, Sport en Cultuur in belangrijke mate bij aan een mooie samenleving in onze gemeente. Voor iedereen moet Sport en Cultuur bereikbaar en betaalbaar zijn, maar daar staat tegenover dat de gemeente (met beperkte middelen) ook moet zorgen dat de infrastructuur van Sport en Cultuur aansluit bij het hoge ambitieniveau. Daar zal ik me voor inzetten.

Volgens mij is onderwijs één van de beste sociale voorziening. Binnen onze gemeentegrenzen zijn alle vormen van onderwijs aanwezig. Dus voor jong en oud is er de mogelijkheid om op elk niveau onderwijs te volgen. Taalachterstanden weg te werken aan de ene kant, maar ook naar hoogbegaafdheidsonderwijs te gaan als je daardoor je talenten beter kunt ontwikkelen. Onderwijs moet voor iedereen bereikbaar zijn of je nu jong of oud, rijk of arm, makkelijk of moeilijker kan leren.

Mij inzetten voor de bovenstaande onderwerpen doe ik vanuit de gedachte dat je zelf keuzes maakt (of laat maken door ouders of opvoeders) en dat je waar dat (soms) nodig is een ruggensteuntje vanuit de overheid kan krijgen om daarna weer zelfstandig je eigen leven te leiden en in te richten.

Naast mijn raadswerk ben ik dol op sporten, het begeleiden van mijn voetballende zoontje, sta ik voor de klas om juridische vakken te geven en ben ik getrouwd.

Laatste tweets

 • Jasper Boter tweet:

  @ehakkeling @PeterOostenVan Helemaal eens met Erik. Terecht kampioenschap AZ

  02-04-2020

 • Jasper Boter tweet:

  @Twelisabeth @madamiesen @MirjamWulfse @NienkeHoman @edwinvancalker @javredeveld @LukkienDick @JanJaapZijlstra… twitter.com/i/web/status/1…

  27-03-2020

 • Jasper Boter tweet:

  @PeterOostenVan Ssssst staat op minder dan 1,5 van jouw auto🤫

  24-03-2020

 • Jasper Boter tweet:

  @PeterOostenVan Heb je als BMW (die rijden vak dicht opelkaar) rijder vast altijd last van....

  24-03-2020

 • Jasper Boter tweet:

  @JaltdeHaan Succes met lesgeven langs de digitale snelweg

  18-03-2020

Meer tweets van Jasper Boter