Karoline de Groot

Let op: Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Algemeen

Telefoonnummer: 06-29639013

Ik ben geboren in Jubbega, Friesland. Mijn moeder komt oorspronkelijk uit Amsterdam en mijn vader uit Oldeboorn. Ik ben opgegroeid in een fijn huis tussen de weilanden en de bossen. Na mijn Gymnasium-diploma behaald te hebben in Heerenveen ben ik in 2018 gaan studeren en wonen in Groningen. In juni 2021 heb ik na drie jaar mijn Bachelor Internationale Betrekkingen afgerond aan de RUG. Gedurende het schrijven van mijn scriptie heb ik me verdiept in de oorzaken van ongelijke representatie van mannen en vrouwen in de Tweede Kamer. 

In november 2020 heb ik me aangesloten bij de denktank van Student & Stad en kwam ik voor het eerst in contact met de politiek. Mijn liefde voor Groningen en de partij is gegroeid en resulteerde in het feit dat ik mij verkiesbaar wilde stellen voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Mijn interesse in de politiek en de drang om maatschappelijk iets bij te dragen is gevoed door de nieuwschierigheid en kritische blik van mijn omgeving; mijn vrienden en familie. 

Naast mijn werk sta ik graag in de sportschool of op de tennisbaan. Ook heb ik een erg gezellig huis en leuke vrienden waar ik regelmatig samen mee eet, feest of andere dingen mee onderneem. Je zult mij niet vaak zien luieren. Vroeger heb ik ook veel andere sporten beoefend zoals kunstschaatsen, paardrijden en dansen. Daarnaast houdt ik erg van muziek en vind ik het leuk om piano of gitaar te spelen en te zingen. Als ik bij mijn ouders ben vind ik het heerlijk om buiten in de natuur bezig te zijn. De afwisseling van de stad in Groningen en het platteland in Friesland is voor mij een gouden combinatie. 

Nevenfuncties

Naast mijn werk in de raad werk ik ook bij De Heeren van Rinsma, een herenmodezaak in het dorpje Gorredijk, in Friesland. Ik werk daar inmiddels al 3,5 jaar en sta niet alleen op alle afdelingen in de verkoop, maar ook achter de kassa en de bar. Mijn collega's voelen als familie en ik sta altijd met veel plezier op de werkvloer. 

Functie historie

2024

  • Onbekend - 03 apr. 2024 Raadslid, Student en Stad
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens