Mirjam Wijnja

Naam: Mirjam Wijnja

Gemeenteraadslid, Gemeenteraad
Fractievoorzitter en raadslid, GroenLinks
Fractievoorzitter, Presidium
Gemeenteraad Gemeenteraadslid Bekijk pagina

Algemeen

Ik ben geboren en getogen in de Noordoostpolder. Op mijn achttiende kwam ik naar Groningen om te studeren, waarna ik jaren in de jeugdhulpverlening werkte. In die periode haalde ik mijn master sociologie en kreeg twee kinderen, die opgroeiden in Ten Boer. In 2015 richtte ik mijn eigen adviesbureau op: Bureau Perspectief – sociale innovatie. Ik maakte deel uit van de steunfractie van GroenLinks in Provinciale Staten en richtte met een aantal anderen de GroenLinks afdeling Ten Boer op. Ik werd fractievoorzitter in de raad van de oude gemeente Ten Boer in 2014, waar GroenLinks met 1 wethouder deel uit maakte van het College. Inmiddels woon ik met mijn zoons in de stad Groningen en combineer het ouderschap met ondernemerschap en het fractievoorzitter zijn van GroenLinks Groningen.

Ik ben van jongs af aan al bezig met maatschappelijke onderwerpen. Noem mezelf wel eens een wereldverbeteraar, maar wel met humor. Ik hou van en heb torenhoge ambities, maar ben wel realistisch. Ik heb een hekel aan mensen die anderen de maat nemen en ben altijd op zoek naar coalities van ondernemers, middenveld, bewoners, want ik ben nieuwsgierig en vind het belangrijk om te luisteren naar verschillende opvattingen. Ik vind dat de (lokale) overheid veel meer die houding zou moeten hebben: kaders stellen ok, maar maak coalities, waarin de overheid partner is, zaken kan overlaten aan anderen; laat los en weet dat anderen ook verantwoordelijkheid willen en kunnen dragen.

PS: Ik zit wel op Facebook, maar doe daar niets mee. De beste manier om mij te bereiken is per mail of via Twitter, LinkedIn of Instagram.

Nevenfuncties

  • Eigenaar van Bureau Perspectief, sociale innovatie

  • Oprichter van het inititatief (stichting in wording) Groene Rook (onbezoldigd)

  • Lid programmaraad 'taaie thema's en duivelse dilemma's' van de VGG (onbezoldigd)

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Gemeenteraadslid, Gemeenteraad
  • Actieve functie Fractievoorzitter en raadslid, GroenLinks
  • Actieve functie Fractievoorzitter, Presidium
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens