Nick Nieuwenhuijsen

Let op: Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Naam: Nick Nieuwenhuijsen

Algemeen

 

Portefeuilles:

  • Armoede
  • Gezondheid
  • Dierenwelzijn
  • Digitalisering/privacy


W
ie?
Mijn naam is Nick Nieuwenhuijsen en ik woon alweer sinds 2005 in deze gemeente. Ik heb hier filosofie gestudeerd, heel veel over mezelf geleerd en ik ben steeds meer van Groningen gaan houden. Dit is extra opmerkelijk omdat ik oorspronkelijk uit Friesland afkomstig ben.

Wat?
Als raadslid houd ik me vooral bezig met het ‘sociale domein’. Dit is eigenlijk alles dat de gemeente direct voor haar inwoners kan betekenen, bijvoorbeeld wanneer iemand financiële hulp nodig heeft. Of huishoudelijke hulp. Of gewoon een luisterend oor. Door er snel en goed bij te zijn, kun je als overheid veel doen. Daar geloof ik in.

Waar?
Naast de sociale thema’s ben ik ook aanspreekpunt voor de wijken Beijum, de Hunze en de Koningslaagte.

Wanneer?
Ik ben voor het eerst politiek actief geworden in 2013, bij het campagneteam van GroenLinks Groningen. Dat is steeds verder uit de hand gelopen en nu ben ik raadslid tot en met februari 2022.

Waarom?
Omdat ik wil opkomen voor diegenen die dat zelf misschien niet kunnen of durven. Teveel mensen in onze samenleving staan aan de zijlijn, teveel middelen zijn volstrekt ongelijk verdeeld en teveel van onze omgeving raakt beschadigd. Daar wil ik iets aan doen.

Hoe?
Door goed naar inwoners te luisteren. Wie heeft wat nodig? En hoe regelen we dat? Maar ook door op experts en professionals te vertrouwen. Want welk beleid werkt uiteindelijk het beste? En hoe kan iemand zijn werk goed doen? Die vragen staan voor mij centraal.

 

Nevenfuncties

Nevenfuncties

 

  • Vakspecialist Strategie en Ontwikkeling Brandweerzorg bij de Veiligheidsregio
  • Coördinator Kenniscentrum Filosofie bij Faculteit der Wijsbegeerte (RUG)

Functie historie

2022

  • Onbekend - 29 mrt. 2022 Raadslid, GroenLinks
  • Onbekend - 29 mrt. 2022 Gemeenteraadslid, Gemeenteraad
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens