Nick Nieuwenhuijsen

Nick Nieuwenhuijsen

Foto van Nick Nieuwenhuijsen

Contact informatie

Logo van GroenLinks
Fractie: GroenLinks Periode: van: tot: Website: groningen.groenlinks.nl Functie: Raadslid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Gemeenteraadslid

 

Portefeuilles:

 • Armoede
 • Gezondheid
 • Dierenwelzijn
 • Digitalisering/privacy


W
ie?
Mijn naam is Nick Nieuwenhuijsen en ik woon alweer sinds 2005 in deze gemeente. Ik heb hier filosofie gestudeerd, heel veel over mezelf geleerd en ik ben steeds meer van Groningen gaan houden. Dit is extra opmerkelijk omdat ik oorspronkelijk uit Friesland afkomstig ben.

Wat?
Als raadslid houd ik me vooral bezig met het ‘sociale domein’. Dit is eigenlijk alles dat de gemeente direct voor haar inwoners kan betekenen, bijvoorbeeld wanneer iemand financiële hulp nodig heeft. Of huishoudelijke hulp. Of gewoon een luisterend oor. Door er snel en goed bij te zijn, kun je als overheid veel doen. Daar geloof ik in.

Waar?
Naast de sociale thema’s ben ik ook aanspreekpunt voor de wijken Beijum, de Hunze en de Koningslaagte.

Wanneer?
Ik ben voor het eerst politiek actief geworden in 2013, bij het campagneteam van GroenLinks Groningen. Dat is steeds verder uit de hand gelopen en nu ben ik raadslid tot en met februari 2022.

Waarom?
Omdat ik wil opkomen voor diegenen die dat zelf misschien niet kunnen of durven. Teveel mensen in onze samenleving staan aan de zijlijn, teveel middelen zijn volstrekt ongelijk verdeeld en teveel van onze omgeving raakt beschadigd. Daar wil ik iets aan doen.

Hoe?
Door goed naar inwoners te luisteren. Wie heeft wat nodig? En hoe regelen we dat? Maar ook door op experts en professionals te vertrouwen. Want welk beleid werkt uiteindelijk het beste? En hoe kan iemand zijn werk goed doen? Die vragen staan voor mij centraal.

 

Laatste tweets

 • Profielfoto van Twitteraccount: Nick Nieuwenhuijsen

  @MartijnRotgers @GLGroningen SOA-testen hangen zonder meer samen met seksuele veiligheid en gezondheid, maar de laa… twitter.com/i/web/status/1…

  25-01-2022

 • Profielfoto van Twitteraccount: Nick Nieuwenhuijsen

  @bbenjamins Wat bedoel je precies, Berndt?

  20-01-2022

 • Profielfoto van Twitteraccount: Nick Nieuwenhuijsen

  College heeft vanmiddag laten weten dat ze ultieme poging wil doen om de Museumtechnische Werken door te laten star… twitter.com/i/web/status/1…

  19-01-2022

 • Profielfoto van Twitteraccount: Nick Nieuwenhuijsen

  RT @GLGroningen: Het signaal was duidelijk. Het is tijd voor #RespectVoorGroningen 🔥🔥🔥 Tijd om de #gaswinning te stoppen en de energietrans…

  15-01-2022

 • Profielfoto van Twitteraccount: Nick Nieuwenhuijsen

  @bennileemhuis @APCAndre @telegraaf Nou ja er staat in ieder geval wel één raadslid op?

  12-01-2022

Meer tweets van Nick Nieuwenhuijsen