René Bolle

René Bolle

Foto van René Bolle

Contact informatie

Logo van CDA
Fractie: CDA Periode: van: tot: Website: www.cda.nl/groningen/groningen/ Functie: Fractievoorzitter
Logo van Financiën en Veiligheid
Commissie: Financiën en Veiligheid Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Beheer en Verkeer
Commissie: Beheer en Verkeer Periode: van: tot: Functie: Commissievoorzitter
Logo van Werk en Inkomen
Commissie: Werk en Inkomen Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Onderwijs en Welzijn
Commissie: Onderwijs en Welzijn Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Gemeenteraadslid


René (1981) is getrouwd en woont met zijn vrouw en drie kinderen in Reitdiep. Hij heeft economie gestudeerd en is naast het fractievoorzitterschap van het CDA Groningen werkzaam als financieel adviseur bij de provincie Drenthe.

Waarom het CDA? "Het CDA is een partij in het midden die vier uitgangspunten heeft die nog steeds staan als een huis. Zo vindt het CDA dat je verantwoordelijkheid met elkaar deelt en solidair bent met elkaar. Maar ook dat we er samen voor moeten zorgen dat we onze gemeente door kunnen geven aan onze (klein)kinderen en daar is goed duurzaam beleid voor nodig.

"Waar wil jij je sterk voor maken in Groningen? 
"In de politiek gaat het vaak over visies en ambities. Maar deze visies en ambities zijn niets waard als je ze niet kunt betalen en als je directe leefomgeving niet op orde is. Wijkvoorzieningen, bibliotheken, sportverenigingen en veilige en opgeruimde stad. En niet te vergeten: zorg die goed geregeld is. Dat zijn de prioriteiten. Ik wil me inzetten voor een Groningen waar de gemeente niet met geld smijt maar zaken effectief en efficiënt organiseert. En dat doe je niet alleen en vanuit het stadhuis. Zoek de samenwerking met verschillende partners uit het onderwijs, culturele sector, ondernemers, zorginstellingen, verenigingen en natuurlijk de stadjer. De overheid die alles regelt heeft zijn langste tijd gehad, het is weer tijd voor de samenleving. Alleen zo komen we een stapje verder in Groningen."

Laatste tweets

 • René Bolle tweet:

  @TomRustebiel @tvanzoelen @madamiesen @PvdDGroningen Laat me uw tuin zien en ik zal zeggen hoe u in elkaar steekt..

  18-05-2020

 • René Bolle tweet:

  Als je van een strak gemaaid gazon houdt dan zul je wel niet van levende dieren houden. En zeker niet van biodivers… twitter.com/i/web/status/1…

  18-05-2020

 • René Bolle tweet:

  @AdmiraalB 08:30 was het warm, maar nog te doen. En was nog beter te doen geweest als we het briesje over het meer hadden kunnen voelen..

  10-05-2020

 • René Bolle tweet:

  Beste meneer van Gaal, ben ik nou zo slim of bent u zo dom? Werkelijk niets rechtvaardigs aan het stellen van een g… twitter.com/i/web/status/1…

  10-05-2020

 • René Bolle tweet:

  Links de bedoeling, rechts het uiteindelijke rondje. #pontjedicht..#brugterug

  https://t.co/1TM01EoRo0

  09-05-2020

Meer tweets van René Bolle