Tom Rustebiel

Algemeen

Waar je opgroeit, is nog steeds van grote invloed op de kansen die je krijgt. Samen met mijn collega’s wil ik dat doorbreken. Wij gaan voor een gemeente waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen en waar iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn.

D66 wil ruimte maken voor de ontwikkeling van inwoners, organisaties en ondernemers. En hen die het nodig hebben daarbij helpen. Topprioriteit naast kansengelijkheid hebben de wooncrisis en de klimaataanpak. Als raadslid heb ik tal van initiatieven via moties in gang getrokken, van meer speelplekken tot een groenere Diepenring en van het stoppen met biomassa tot de Lelylijn in het landelijke programma. Door goede samenwerking met collega’s uit de raad, het college maar vooral inwoners willen we ook de komende vier jaar hét verschil maken voor Groningen.

Dit alles doe ik naast mijn werk als senior adviseur public affairs in de natuursector, het opvoeden van m’n twee dochters en natuurlijk mijn grootste hobby: fietsen en koers. Daarover gesproken: wanneer komt de Tour de France eens naar Groningen?

Functie:
Raadslid&Vice-fractievoorzitter

Portefeuilles:
Mobiliteit, Energie, Ruimtelijke Ordening, Wonen en herinrichting Binnenstad.

 

 

 

 

 

 


 

Nevenfuncties

Nevenfuncties

  • Secretaris Coalitie Wadden Natuurlijk

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Raadslid, D66
  • Actieve functie Gemeenteraadslid, Gemeenteraad
  • Actieve functie Raadslid, Begeleidingscommissie Aardbevingdossier
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens