Wesley Pechler

Wesley Pechler

Foto van Wesley Pechler

Contact informatie

Logo van Partij voor de Dieren
Fractie: Partij voor de Dieren Periode: van: tot: Website: groningengemeente.partijvoordedieren.nl/ Functie: Raadslid
Logo van Beheer en Verkeer
Commissie: Beheer en Verkeer Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Werk en Inkomen
Commissie: Werk en Inkomen Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Onderwijs en Welzijn
Commissie: Onderwijs en Welzijn Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Gemeenteraadslid

 

Biografie
Wesley Pechler (1993) is opgegroeid in Scheemda en Winschoten, waar hij als kind al meedeed aan WNF Rangeracties en zich inzette voor dieren en de natuur. Sinds zijn 16e is hij  actief voor de Partij voor de Dieren, en in 2011 was hij een van de jongste kandidaat-statenleden van de provincie Groningen.

Toen hij begon met zijn studie Engelse Taal & Cultuur aan de RUG is hij verhuisd naar de stad Groningen. Na het behalen van zijn master in Writing, Editing & Mediating werd hij actief voor de steunfractie van de PvdD in de gemeenteraad. Een jaar als fractiemedewerker en commissiewoordvoerder volgde, waarna hij in november 2018 voor het eerst is verkozen.

Buiten zijn werk als raadslid is Wesley vertaler Engels, copywriter en editor als ZZP’er onder de bedrijfsnaam Phrase Perfect. In het verleden heeft hij onder andere gewerkt voor de afdeling Genetica in het UMCG en als alfahulp in de thuiszorg. In zijn vrije tijd houdt hij van lange treinreizen door Europa, hiken, wielrennen, plantaardig eten, en cultuur snuiven bij musea, theaters en concerten. Wesley: “Mensen met vragen over duurzaam reizen door Europa kunnen me altijd een berichtje sturen voor gratis advies!”

Waarom ben ik in de politiek gegaan?
Wesley: "Het is zo belangrijk om op te komen voor kwetsbare groepen en zaken in de samenleving. Vanzelfsprekend de dieren, de natuur en het klimaat, maar ook mensen uit zwakke sociaaleconomische milieus, mensen met een fysieke, psychische of verstandelijke beperking, de LHBTI-gemeenschap, en mensen met een andere huidskleur. Ik ga voor een duurzaam en diervriendelijk Groningen, waar niet meer gediscrimineerd wordt en waarin iedereen mee kan doen!"

Portefeuille
Onderwijs, cultuur, welzijn, sport, jeugd, ouderen, zorg, gezondheid, WMO, alternatieve woonvormen, openbaar vervoer, diversiteit & emancipatie, vluchtelingen & integratie.

Laatste tweets

 • Wesley Pechler tweet:

  RT @fenokkio: Ook dierenverzorgers en dierenartsen horen op de lijst voor noodzakelijke beroepen maar onze premier @markrutte houdt deze #m…

  07-04-2020

 • Wesley Pechler tweet:

  @Michfoshizzle Zwarte Magica

  07-04-2020

 • Wesley Pechler tweet:

  RT @fabulucy: I bloody love Jamie Oliver’s Keep Cooking and Carry On because he says you can substitute ingredients for ones you do have in…

  07-04-2020

 • Wesley Pechler tweet:

  RT @CarolaHageman: Dit gaat te ver?

  https://t.co/JjOIlvxOnZ

  07-04-2020

 • Wesley Pechler tweet:

  RT @PieterOmtzigt: Er zijn dagen dat ik blij ben dat bijna niemand in de wereld Nederlands leest en verstaat En dat @trouw trouw niet in he…

  05-04-2020

Meer tweets van Wesley Pechler