Wesley Pechler

Wesley Pechler

Foto van Wesley Pechler

Contact informatie

Logo van Partij voor de Dieren
Fractie: Partij voor de Dieren Periode: van: tot: Website: groningengemeente.partijvoordedieren.nl/ Functie: Raadslid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Gemeenteraadslid
Logo van Begeleidingscommissie Jeugdhulp
Orgaan: Begeleidingscommissie Jeugdhulp Periode: van: tot: Functie: Gemeenteraadslid

 

Biografie
Wesley Pechler (1993) is opgegroeid in Scheemda en Winschoten, waar hij als kind al meedeed aan WNF Rangeracties en zich inzette voor dieren en de natuur. Sinds zijn 16e is hij  actief voor de Partij voor de Dieren, en in 2011 was hij een van de jongste kandidaat-statenleden van de provincie Groningen.

Toen hij begon met zijn studie Engelse Taal & Cultuur aan de RUG is hij verhuisd naar de stad Groningen. Na het behalen van zijn master in Writing, Editing & Mediating werd hij actief voor de steunfractie van de PvdD in de gemeenteraad. Een jaar als fractiemedewerker en commissiewoordvoerder volgde, waarna hij in november 2018 voor het eerst is verkozen.

Buiten zijn werk als raadslid is Wesley vertaler Engels, copywriter en editor als ZZP’er onder de bedrijfsnaam Phrase Perfect. In het verleden heeft hij onder andere gewerkt voor de afdeling Genetica in het UMCG en als alfahulp in de thuiszorg. In zijn vrije tijd houdt hij van lange treinreizen door Europa, hiken, wielrennen, plantaardig eten, en cultuur snuiven bij musea, theaters en concerten. Wesley: “Mensen met vragen over duurzaam reizen door Europa kunnen me altijd een berichtje sturen voor gratis advies!”

Waarom ben ik in de politiek gegaan?
Wesley: "Het is zo belangrijk om op te komen voor kwetsbare groepen en zaken in de samenleving. Vanzelfsprekend de dieren, de natuur en het klimaat, maar ook mensen uit zwakke sociaaleconomische milieus, mensen met een fysieke, psychische of verstandelijke beperking, de LHBTI-gemeenschap, en mensen met een andere huidskleur. Ik ga voor een duurzaam en diervriendelijk Groningen, waar niet meer gediscrimineerd wordt en waarin iedereen mee kan doen!"

Portefeuille
Onderwijs, cultuur, welzijn, sport, jeugd, ouderen, zorg, gezondheid, WMO, alternatieve woonvormen, openbaar vervoer, diversiteit & emancipatie, vluchtelingen & integratie.

Laatste tweets

 • Profielfoto van Twitteraccount: Wesley Pechler

  @bennileemhuis Wat afschuwelijk 😢 Gecondoleerd en heel veel sterkte ❤️

  05-12-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Wesley Pechler

  Vandaag voor het eerst wezen boulderen, met @_biersnob! 😁 Daarna lekker met Boy gewandeld, gegeten en een film geke… twitter.com/i/web/status/1…

  05-12-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Wesley Pechler

  Toen ik 11 was schreef ik een boekverslag over De Brief voor de Koning, met aan het eind een zelfgeschreven gedicht… twitter.com/i/web/status/1…

  05-12-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Wesley Pechler

  Oh, het leven in een jongerenflat 🥲 “Moet jouw medebewoners echt verteld worden dat ze niet in de lift zouden moet… twitter.com/i/web/status/1…

  05-12-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Wesley Pechler

  @MichielT37 Haha Groningen helaas 😅

  04-12-2021

Meer tweets van Wesley Pechler