Petitie voor behoud groene Friesestraatweg 137A

Gepubliceerd op: 14 september 2023 20:09

foto groen reitdiep

Inwoners van het oude Kostverloren hebben tijdens een werkbezoek van de raad aan het perceel Friesestraatweg 137A een petitie aangeboden. De petitie pleit voor een blijvend groene invulling van het terrein van Friesestraatweg 137A, het voormalige terrein van Tuin in de Stad.

De initiatiefnemers van de petitie willen graag met de gemeente meedenken over bijvoorbeeld een parkje, een tiny forest (een klein dichtbebost stukje grond) of verhoogde buurtmoestuintjes.

Raadslid Elte Hillekens nam de petitie namens de raad aan. De petitie is getekend door 474 bewoners uit de nabije omgeving. Jarenlang was sprake van bebouwing van het stukje dat aan het spoort grenst. Dat is inmiddels losgelaten. Maar wat gaat er dan mee gebeuren?

De omwonenden willen graag meedenken met de gemeente over een groene toekomst voor het gebiedje, desnoods niks doen. "Hek eromheen en teruggeven aan de natuur." De ondertekenaars willen ook dat het groen blijft.

"De gemeente heeft nu alleen 2 inspraakbijeenkomsten beloofd", aldus de initiatiefnemers van de petitie, "maar we willen als partner betrokken worden bij de plannenmakerij en de uitvoering."

Collegebrief over Friesestraatweg 137a

foto overhandiging petitie