Raad op werkbezoek bij studentenverenigingen

Gepubliceerd op: 11 januari 2023 17:01

foto Contractus 1

Op de Politieke Woensdag van de gemeenteraad van Groningen staan vaak werkbezoeken op het programma. Raadsleden gaan dan op bezoek bij inwoners en organisaties om te zien wat er speelt en leeft in de gemeente.

Zo gingen de raadsleden woensdag 11 januari op bezoek bij Contractus. Dit overkoepelend orgaan van de 8 grootste studentenverenigingen behartigt de belangen van deze groep. Het bezoek vond plaats in Mutua Fides, de sociƫteit van Vindicat aan de Grote Markt. In die zin gingen de raadsleden op bezoek bij de overburen.

Wederzijds begrip

Het werkbezoek was op verzoek van Contractus. "Het doel is positieve activiteiten en initiatieven binnen de verenigingen zichtbaar maken", aldus de vertegenwoordiger van Contractus. "Er gebeurt meer dan in de media wordt vertoond. Door met elkaar in gesprek te gaan ontstaat wederzijds begrip."

Vertrouwenspersonen

Alle 8 studentenverenigingen die bij Contractus zijn aangesloten gaven een korte presentatie. Onderwerpen die aan de orde kwamen, waren onder meer sociale veiligheid, de inzet van vertrouwenspersonen, alcoholgebruik, goede doelen en het eventuele lidmaatschap van mbo'ers. Na de presentaties gingen de raadsleden en de vertegenwoordigers van de studentenvereniging met elkaar in gesprek.

foto contractus 2
Vertegenwoordigers van studentenverenigingen presenteren zich aan de raadsleden bij werkbezoek bij de koepel voor Groningse studentenverenigingen Contractus.