Contact met de raad

U kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeenteraad van Groningen.

U kunt de raad benaderen met het contactformulier van de gemeenteraad. Dan krijgen alle raadsleden uw bericht.

Contactformulier van de gemeenteraad van Groningen


Raadslid vinden?

Zoekt u contact met een raadslid? Kijk dan bij 'Raadsleden'.
Hier vindt u alle raadsleden van de politieke partijen in de gemeenteraad en hun gegevens. U kunt hen rechtstreeks benaderen. Als u bijvoorbeeld alle fractievoorzitters van de 12 raadsfracties wilt benaderen, dan vindt u hier hun contactgegevens.

U kunt ook de raad als geheel benaderen met bijvoorbeeld een mail. Mail dan de griffie met het verzoek uw mail aan de gehele raad door te sturen. 

Wilt u inspreken bij een beeldvormende of meningsvormende sessie van de raad? Kijk dan bij 'Invloed uitoefenen'.

Spreekhalfuur

U kunt ook langskomen op het (bijna) wekelijkse inloopspreekhalfuur op de Politieke Woensdag van 20.30-21.30 uur. Dan kunt u in de Anda Kerkhoven zaal (begane grond stadhuis) met 1 of meerdere raadsleden in gesprek over het onderwerp dat u bezighoudt. Ook een presentatie geven voor alle aanwezige raadsleden is dan mogelijk. Kijk voor meer informatie over dit inloopmoment bij Inwoners-in-gesprek-met-raadsleden

Let op, woensdag 7 februari 2024 vervalt.

Gast van de Raad

U kunt zich ook aanmelden als ‘Gast van de Raad’. U wordt dan voorafgaande aan een raadsvergadering door 2 raadsleden ontvangen. Daarmee kunt u samen met de andere ‘Gasten van Raad’ – kort – in gesprek over het onderwerp dat u bezighoudt. Mocht meer tijd nodig zijn, is een vervolgafspraak mogelijk. Als ‘Gast van de Raad’ volgt u ook (een gedeelte van) de raadsvergadering en eet u in de eetpauze met de raadsleden mee. Meer informatie:  https://gemeenteraad.groningen.nl/actueel/maak kennis met de gemeenteraad als gast van de raad

Verder kunt u altijd de medewerkers van de griffie benaderen voor advies over contact met de raad. Kijk dan bij 'Over de griffie'.

Wijkgesprekken

Het volgende wijkgesprek met inwoners komt eraan: 13 maart in Beijum (buurtcentrum Heerdenhoes, 19.30 - 21.00 uur, inloop 19.00 uur)
Gemeenteraad in gesprek met inwoners Beijum