Uitnodiging Groninger Dorpen

  • 07 juli 2022 19:30 tot 21:00
  • locatie: Oostwold (WK), MFC De Gaveborg, De Boomgaard 1
Direct opslaan in uw agenda

Geachte raadsleden,

 

Op donderdag 7 juli vindt de tweede themabijeenkomst in het kader van ADA plaats.

Deze keer staan initiatieven op het gebied van landschap en energie centraal. De gekozen insteek is:

 

Het dorp als ontwikkelaar: samen het landschap inrichten en beschermen

Een van de belangrijkste waarden van dorpen is het landschap waar ze deel van uitmaken. Een paar stappen buiten de deur en Groningse dorpsbewoners kijken uit over een open landschap vol weilanden, akkers en bosjes, onder een lage lucht vol wolken. Juist dat prachtige landschap staat onder druk, de laatste jaren, vooral door grootschalige energieprojecten. Wat kun je doen als dorpsbewoners om het effect van 150 m hoge windmolens, 380 kV-hoogspanningsmasten, datacenters, ondergrondse gasopslag tegen te gaan? Ben je nog wel in staat om het landschap te beschermen en te helpen in te richten? Zeker wel, zo leggen drie initiatiefnemers van dorpsprojecten in Het Westerkwartier op 7 juli a.s. uit. Je moet alleen wel goed beseffen welke rol je in het landschap speelt en hoe je zo’n project succesvol bedenkt, organiseert en uitvoert.

Wie:                     bewoners, betrokkenen en geïnteresseerden uit de hele provincie Groningen
Wanneer:           7 juli, 19:30-21:00 uur (inloop vanaf 19.15 uur).
Waar:                  Oostwold (WK), MFC De Gaveborg, De Boomgaard 1

De Actieve Dorpen Aanpak (ADA) is een online stappenplan waarmee je initiatieven kunt bedenken, plannen en uitwerken om je dorp te verbeteren, te verfraaien en te versterken. Ondersteund door tal van inspirerende voorbeelden van Groningse dorpsprojecten. De inspirerende voorbeelden op ADA zijn ingedeeld op thema.

Hoe actieve bewoners, ambtenaren en organisaties op die specifieke thema’s de Actieve Dorpen Aanpak in praktijk kunnen brengen, staat centraal op 4 themabijeenkomsten. Met als uiteindelijke doel: hoe krijgen we in samenwerking met elkaar meer voor elkaar voor de leefbaarheid in Groningen?

Lees hier het verslag van de succesvolle eerste bijeenkomst in Winsum over Samen bouwen aan je dorp. En zet de datums van de volgende bijeenkomsten alvast in je agenda:

3. Donderdag 29 september, 19.30-21.00 uur Zorgen voor elkaar
4. Donderdag 3 november, 19.30-21.00 uur Dorpsvoorzieningen

Wij hopen op een mooie mix van vertegenwoordigers van overheden, relevante organisaties en dorpsbewoners en -verenigingen voor een vruchtbare discussie en veel nieuwe ideeën en suggesties voor een effectieve samenwerking binnen leefbaarheidsprojecten op het platteland van Groningen. Ook raadsleden kunnen dus niet gemist worden op deze bijeenkomst!

 

Aanmelden kan hier.

 

 

Met vriendelijke groet,

Team ADA

www.groningerdorpen.nl

 

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo