Uitnodiging Digitale vergadering aardbevingen

  • 02 september 2022 10:00 tot 12:00
  • locatie: Digitaal: deelname link wordt uur van te voren gedeeld
Direct opslaan in uw agenda

Onderwerp: “Laat de stem van kinderen en jongeren uit het bevingsgebied helder klinken”

 

Groningen, 31 augustus 2022

 

Geachte heer/mevrouw,

 

Aardbevingen hebben niet alleen effect op huizen, ook op mensen…

Schade-afhandeling is materiële zaak, maar ook een lastig en traag traject als er tot overeenstemming tussen overheid en gedupeerden moet worden gekomen. Geestelijke nood die daardoor ontstaat, wordt onvoldoende meegenomen in de maatregelen die de overheid voor de bevingsslachtoffers neemt.

 Aardbevingen hebben niet alleen effect op volwassenen…

We maken ons zorgen over de gevolgen van het hele gebeuren rondom gaswinning en schadeherstel op 30.000 niet-volwassen inwoners van het bevingsgebied.

In de afgelopen periode hebben we contact opgenomen met de leden van Parlementaire Commissie Gaswinning om deze problematiek aan te kaarten. Ze hebben hier positief op gereageerd en willen meewerken aan het initiatief om het lot van kinderen, jongeren en jongvolwassenen (weer) stevig onder de aandacht te brengen.

We hebben overeenstemming met de Commissie om briefkaarten van kinderen uit het kerngebied te overhandigen, als ze op werkbezoek in Groningen is op 16 september aanstaande Het is ook de start van een crowdfunding actie om geld voor onderzoek en ondersteuning bijeen te brengen. Daarnaast beginnen we een petitie, om brede steun voor ons initiatief te krijgen. Tevens hebben we het plan op de dag van het werkbezoek een doe-middag te organiseren voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Hiervoor zoeken we steun van instellingen, verenigingen en particulieren.

Om dit te bewerkstelligen hebben we een aantal belanghebbenden uitgenodigd om hierover van gedachten te wisselen.

We doen dit op vrijdag 2 september 2022, tussen 10:00 en 12:00 uur.

We nodigen u uit deze sessie digitaal bij te wonen.

Een link voor deze stream wordt voor ongeveer een uur voor aanvang aan u gemaild.