Bijeenkomst slavernijverleden

  • 18 juli 2023 17:00 tot 19:00
  • locatie: Raadzaal, Stadhuis
Direct opslaan in uw agenda

Uitnodiging bijeenkomst slavernijverleden

 Op dinsdag 18 juli 2023 om 17.00 uur, zal in de raadzaal een openbare bijeenkomst plaatsvinden waar Peggy Wijntuin haar advies “Advies Monument: slavernij- en koloniaal verleden Groningen” aan geïnterviewden en geïnteresseerden presenteert.

 In opdracht van B&W is Peggy Wijntuin in gesprek gegaan met Groningers met het doel het draagvlak te achterhalen met betrekking tot het komen van een monument ter herdenking van het koloniale en Trans-Atlantische slavernijverleden. U bent bij deze presentatie van harte uitgenodigd waarbij Peggy Wijntuin haar advies mondeling toelicht en over het advies in dialoog gaat met de aanwezigen tijdens deze bijeenkomst. Het advies wordt tijdens de presentatie aangeboden aan wethouder Molema.

 Na de zomer wordt het advies van mevrouw Wijntuin met aanvullend ambtelijk advies in het college gebracht ter besluitvorming.

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo