Uitnodiging rondleiding Speelfestivals Speeltuincentrale

  • 02 augustus 2023 12:00 tot 16:00
  • locatie: (Selwerd, Vinkhuizen en De Hoogte)
Direct opslaan in uw agenda

Van: Info <info@speeltuinengroningen.nl>
Verzonden: donderdag 6 juli 2023 10:30
Onderwerp: Uitnodiging - Rondleiding Speelfestivals - Speeltuincentrale 2023

 

Geachte commissiegriffier,

Binnenkort is het zo ver: de start van de zomervakantie. Voor veel kinderen in Groningen is het niet vanzelfsprekend om dan op vakantie te gaan. Daarom organiseert de Speeltuincentrale, WIJ Groningen, Bslim, Bij Vrijdag, Groninger Forum en vele andere partijen op verschillende plekken in de stad een breed scala aan kinderactiviteiten.

Speelfestivals
De Speeltuincentrale is in 2018 begonnen met de organisatie van een Speelfestival. Begon het dat jaar met 1 speeltuin, het jaar daarop in 4 speeltuinen en een jaar later in 8 speelfestivals, zijn dit jaar voor de derde keer in 11 speeltuinen Speelfestivals.

Uitbreiding
Dit jaar vindt het Speelfestival niet alleen in de zomervakantie plaats, maar ook in de kleine vakanties. In de zomervakantie is het een vijfdaags programma en in kleine vakanties is er een eendaags Speelfestival.

Speelambassadeurs en vrijwilligers
De activiteiten op alle Speelfestivals worden begeleid door jongeren tussen de 14-25 jaar. Het enthousiasme van deze zogenaamde Speelambassadeurs werkt aanstekelijk en bevorderlijk voor onze doelgroep: de kinderen. Ook helpen veel vrijwilligers mee om de Speelfestivals tot een succes te maken.

Programma
Samen met de vrijwilligers wordt het programma van de Speelfestivals samengesteld, waardoor het programma in elke wijk is afgestemd op de wensen van de doelgroep. Wat dit jaar nieuw is, is dat het programma van enkele Speelfestivals een meer educatief karakter heeft en meer gericht is op talentontwikkeling, zodat kinderen zich spelenderwijs, ook in de vakantie, kunnen blijven ontwikkelen. De kinderen kunnen uiteraard gratis aan deze sportieve, creatieve, gezonde en educatieve activiteiten deelnemen.

Rondleiding
Graag willen wij u uitnodigen voor een rondleiding - op de fiets - langs twee Speelfestivals in De Hoogte en Vinkhuizen, maar ook willen we u graag meennemen naar het Timmerdorp in Selwerd en een voetbaltoernooi in Vinkhuizen. Tijdens deze rondleiding kunt u zien wat er voor de jeugd, die niet of nauwelijks op vakantie gaan, wordt georganiseerd.

De rondleiding is gepland op woensdag 2 augustus tussen 12.00 - 16.00 uur (Selwerd, Vinkhuizen en De Hoogte).

Mocht deze dag niet uitkomen, maar u wil wel mee, laat het ons dan vooral weten. We willen met alle plezier samen met u kijken naar een ander moment.

Aanmelden
Aanmelden kan via het team van de Speeltuincentrale: info@speeltuinengroningen.nl of 050 313 55 67. Graag tot ziens op een van onze Speelfestivals!


Met vriendelijke groet,

Hilde Strijker - Vakantie 050 Werkgroep en Projectleider Speelfestivals
Sisca Sytema - Coördinator Speeltuincentrale Groningen

Team Speeltuincentrale
Kraneweg 68
9718  JT  Groningen
050-313 55 67
info@speeltuinengroningen.nl  
www.speeltuinengroningen.nl

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo