Open Energiedag

  • 16 september 2023 13:00 tot 16:00
  • locatie: Groningse warmtecentrale en zonnewamtepark Dokwerd
Direct opslaan in uw agenda

Open Energiedag 16 september: uniek kijkje in Groningse WarmteCentrale en bij zonnewarmtepark Dorkwerd

Ervaar de overstap naar een CO₂-neutrale stad

Tijdens de landelijke Open Energiedag op 16 september openen zonnewarmtepark Dorkwerd en WarmteCentrale Zernike hun deuren voor publiek. Het grootste zonnewarmtepark van Nederland wordt op dit moment gebouwd door K3, TVP Solar en Novar voor het Groningse warmtebedrijf WarmteStad. Naar verwachting zal het park eind 2023 klaar zijn. De zonnewarmte die wordt opgevangen zal via de WarmteCentrale Zernike huizen en gebouwen in Noordwest Groningen verwarmen. Beide locaties bieden daarom tijdens de Open Energiedag tussen 13.00 en 16.00 uur een uniek kijkje in hoe Groningen de overstap maakt naar een aardgasvrije stad. Kijk voor meer informatie ook op: https://warmtestad.nl/openenergiedag/ minder weergeven