Officiële Opening informatiecentrum Stationsgebied (Buurtbuffet)

  • 23 september 2023 18:30 tot 20:00
  • locatie: voormalige P&R aan de Zaanstraat
Direct opslaan in uw agenda

Opening informatiecentrum Stationsgebied Wellicht heeft u het al gezien. Op de voormalige P&R aan de Zaanstraat staat een gebouwtje in de vorm van een gebogen loods. Dit is het nieuwe informatiecentrum voor het Stationsgebied. We hebben dit ingericht, omdat er de komende 10-15 jaar veel te gebeuren staat in dit gebied. De basis voor deze herontwikkeling hebben we vastgelegd in de strategische agenda. Feestelijke opening samen met de buurt Op 21, 22 en 23 september vieren we de opening van het informatiecentrum samen met de buurt onder de noemer “Startsein Informatiecentrum Nieuw Stationsgebied”. Op deze dagen organiseren we diverse activiteiten. Men kan een kijkje komen nemen tijdens de vrije inloop momenten, meedoen aan een buurtbrunch of een wandeling door het gebied, lezingen bijwonen over De Nieuwe Poort en het Stationsgebied, genieten van een pop-up concert van singer-songwriter Tim Knol of het buurtbuffet bezoeken, waar we het officiële startsein voor het informatiecentrum gaan geven. Voor de kinderen van 5-12 jaar is er een knutselmiddag waar ze hun ideale wijk kunnen knutselen. In de bijgaande flyer vindt u het programma en meer informatie over de aanmelding voor de activiteiten via www.gemeente.groningen.nl/stationsgebied. Deelname voor de buurt is gratis, en vanwege de beperkte ruimte en om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen, kan men zich voor maximaal twee activiteiten aanmelden. Nieuwe informatiecentrum voor vragen en activiteiten In het nieuwe informatiecentrum kan straks iedereen terecht met vragen over de ontwikkelingen. Daarnaast is het de bedoeling om in en rond het centrum activiteiten te organiseren voor, maar ook door de buurt. Er is een vergaderkamer, een kantoorruimte en een tentoonstellingsruimte, waar bijeenkomsten plaats kunnen vinden. Buiten is een gezellig terras. Het centrum zal in de komende periode eerst geopend zijn op de eerste maandag van de maand van 13.00-17.00 uur en op afspraak. Wanneer de ontwikkelingen in het gebied verder zijn, gaan we de openingstijden ook uitbreiden