Uitnodiging StartFest

  • 25 januari 2024 09:00 tot 20:00
  • locatie: Euroborg
Direct opslaan in uw agenda

Geachte raadsleden,

op 25 januari 2024 vindt het allereerste StartFest plaats in de Euroborg van 09.00 tot 20.00 uur. Dit evenement is het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland. Het bestaat uit 12 festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe. StartFest wordt georganiseerd door Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en sociaal ontwikkelbedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe.

Tijdens StartFest laten opleiders, bedrijven, ondernemers en brancheorganisaties graag zien wat ze te bieden hebben. Bezoekers worden geïnspireerd om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken én antwoord te krijgen op de vraag wat ze hiermee kunnen doen. Dit kan zijn (meer) gaan werken, een (andere) baan, beginnen met een opleiding, vrijwilligerswerk of beginnen met een oriëntatie. Iedere beweging is waardevol. Gidsen staan klaar om bezoekers op weg te helpen en te ontdekken wat hun talenten en mogelijkheden zijn. Iedereen is welkom: jong en oud, ervaren of beginnend.

Er is van alles te doen tijdens StartFest: leer lassen, fiets virtueel door Groningen, was op een hoogwerker ramen, programmeer een mini robot, speel games met een VR-bril, test je digitale vaardigheden of ontspan bij straattheater en krijg kledingadvies van een styliste Of volg workshops. Om 11.15u. neemt Jörgen Raymann bezoekers mee in zijn verhaal en gaat met bezoekers in gesprek: hoe ga je om met tegenslagen, hoe creëer je de juiste mindset, hoe krijg je met zelfleiderschap de sleutel tot succes én hoe kun je je hand als kompas gebruiken.

De toegang tot StartFest is gratis. Op aanvraag is tussen 10.00 - 18.00 uur kinderopvang beschikbaar voor kinderen tot 6 jaar.

Ik hoop van harte u te mogen begroeten op dit festival!

 

Met vriendelijke groet,

 

Carine Bloemhoff

Wethouder Werk en Participatie

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo