Vooruitkijkspiegel Vol & Wijds Westerkwartier

  • 01 februari 2024 19:30 tot 22:00
  • locatie: Raadzaal gemeentehuis, Zuidhorn
Direct opslaan in uw agenda

Vooruitkijkspiegel Vol & Wijds Westerkwartier

 De gemeenteraad vindt het belangrijk om te kijken naar onderwerpen die belangrijk zijn in de toekomst. Dat doet ze graag met inwoners. Daarom is de thema-avond Voortkijkspiegel in het leven geroepen.Op donderdag 1 februari van 19.30 uur tot 22.00 uur is de volgende Vooruitkijkspiegel over de bevolkingsontwikkeling in het Westerkwartier De vraag die hierbij centraal staat is: loopt Westerkwartier op den duur vol of blijft het wijds? De bijeenkomst vindt plaats op het gemeentehuis in Zuidhorn aan de Hooiweg 9. Raads- en commissieleden en geïnteresseerden zijn van harte welkom om langs te komen of de bijeenkomst online te volgen via de website.

Nederland kampt met een groot woningtekort, daarom heeft de gemeente Westerkwartier het ambitieuze plan om tegen 2026 1600 nieuwe woningen bouwen. In de Vooruitkijkspiegel onderzoeken we hoe we de openbare ruimte vorm kunnen geven met het oog op deze groei. We bekijken hoe het Westerkwartier kan omgaan met meer huizen en inwoners, en welke invloed dit heeft op de typische landschappen van het Westerkwartier. Tijdens deze bijeenkomst delen experts Prof. Dr. Marijn Molema, bijzonder hoogleraar Regionale Vitaliteit & Dynamiek, en drs. Ingrid van de Vegte, strategisch adviseur en versneller, hun inzichten over dit onderwerp.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te luisteren en mee te praten. De bijeenkomst is ook online mee te kijken. Aanmelden is niet nodig.

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo