Hans Sietsma

Hans Sietsma

Foto van Hans Sietsma

Contact informatie

Logo van GroenLinks
Fractie: GroenLinks Periode: van: tot: Website: groningen.groenlinks.nl Functie: Raadslid
Logo van Financiën en Veiligheid
Commissie: Financiën en Veiligheid Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Beheer en Verkeer
Commissie: Beheer en Verkeer Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Ruimte en Wonen
Commissie: Ruimte en Wonen Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Onderwijs en Welzijn
Commissie: Onderwijs en Welzijn Periode: van: tot: Functie: Commissievoorzitter
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Gemeenteraadslid

 

Biogafie

Opgegroeid in Friesland studeerde ik sociale psychologie in Groningen en ben ik nooit meer weggegaan uit de regio. Ik hou van het open Groningse land, de bossen van Noordlaren, de bruisende stad met zijn jonge mensen en de rust van Haren waar ik woon. Ik  werk als zelfstandig organisatieadviseur, programmamanager en coach. Ik heb drie prachtige kinderen die al zijn uitgevlogen. Ik fotgrafeer graag en zing in koren in mijn vrije tijd. Ik houd van (zee-)zeilen en wandelen, liefst in de bergen, met een tentje in mijn rugzak.

Waar ik voor sta
Al in mijn studietijd raakte ik betrokken bij de milieubeweging. De zorg voor de aarde gaat mij aan het hart. Het kan niet waar zijn dat wij de aarde slechter achterlaten voor onze kinderen dan wij hem aantroffen. Los daarvan hebben planten en dieren net zoveel recht op een leefbare wereld als mensen. Ik geloof dat een eerlijker samenleving, met eerlijke verdeling van inkomen, bezit, kennis en zeggenschap een voorwaarde is voor goed kunnen zorgen voor de aarde. Mijn  portefeuilles passen daar bij: ruimtelijke ordening, nieuwe democratie, natuur en landschap, landbouw, leefbaarheid, gebiedsgericht werken.

Ik wil in de raad de zorg voor groen en landschap op een hoger plan brengen. Dat betekent ook groener bouwen: natuurinclusief, duurzaam en energiezuinig. Dat moet samengaan met meer invloed van inwoners op hun directe leef- woon- en werkomgeving. Genoeg te doen dus!

 

Laatste tweets

 • Hans Sietsma tweet:

  RT @DeSpeld: Nederland: kindvluchtelingen moeten worden opgevangen in de regio speld.nl/2020/07/04/ned…

  04-07-2020

 • Hans Sietsma tweet:

  RT @ZihniOzdil: Dank je wel hiervoor @LodewijkA.

  https://t.co/xCKD2c7g93

  04-07-2020

 • Hans Sietsma tweet:

  RT @GLGroningen: De #raad050 staat in september voor een belangrijke keuze over #afval 🗑️ Welke er ook gemaakt wordt, we komen zo dichterbi…

  03-07-2020

 • Hans Sietsma tweet:

  @meh_fck_it @GLGroningen Wat een onzin. Afvalstoffenheffing mag alleen gebruikt worden voor verwijderen en verwerken van afval.

  03-07-2020

 • Hans Sietsma tweet:

  Samen werken aan versterking van natuur en landschap in de gemeente Groningen. Daaronder zetten vandaag acht Gronin… twitter.com/i/web/status/1…

  18-06-2020

Meer tweets van Hans Sietsma