Jasper Been

Let op: Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Algemeen

Een Groninger met liefde voor het publieke debat

Ik werd geboren in Groningen en groeide op in Noordhorn, net buiten de stad.  Met studievrienden van de RUG richtte ik de Democratische Academie Groningen op, een beweging die zich verzette tegen de bedrijfsmatige cultuur van de Universiteit. Het lukt om de geplande Chinese campus tegen te houden en vijf miljoen per jaar voor kleinschaliger onderwijs. Daarnaast was ik voorzitter van DWARS in Groningen, de jongeren-tak van GroenLinks en lid van de steunfractie in de gemeenteraad.

Van daar was het een kleine stap naar het raadlidmaatschap. In de gemeenteraad zal ik de linkse opvatting van vrijheid met hand en tand verdedigen. Te veel mensen, zeker in Groningen, kampen met langdurige armoede en schulden. Hoewel we in Groningen steeds rijker worden, wordt deze rijkdom oneerlijk verdeeld. Ik vind het belangrijk dat het economisch beleid gericht is op het verkleinen van deze ongelijkheid.

Daarnaast duik ik in de financiën van de gemeente. Ik vind het belangrijk dat we ons geld op een slimme en efficiënte manier inzetten en binnenhalen. U zult mij dus altijd vinden bij debatten over belastingen, begrotingen en jaarrekeningen.

Heeft u goede ideeën of zorgen, stuur dan gerust een mail: jasper.been@raadgroningen.nl

Nevenfuncties

Nevenfuncties

Functie historie

2021

  • Onbekend - 30 sep. 2021 Raadslid, GroenLinks
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens