Jeffry van Hoorn

Jeffry van Hoorn

Foto van Jeffry van Hoorn

Contact informatie

Logo van GroenLinks
Fractie: GroenLinks Periode: van: tot: Website: groningen.groenlinks.nl Functie: Raadslid
Logo van Financiën en Veiligheid
Commissie: Financiën en Veiligheid Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Werk en Inkomen
Commissie: Werk en Inkomen Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Onderwijs en Welzijn
Commissie: Onderwijs en Welzijn Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Gemeenteraadslid

"Iedereen moet onbevangen zichzelf kunnen zijn"

Jeffry (29) is raadslid en werkt daarnaast als klantadviseur. Hij woont in de stad in de wijk De Hoogte.

Een lange Groninger, die met die kuif..
Geboren en getogen in Groningen, uit een Groningse familie. Met een uitstapje naar Hoogeveen tjjdens de middelbare school. Gaat weer naar Groningen om te studeren (Psychologie).  
Werkt sinds zijn 18e naast zijn studie ook in de bankensector als klantadviseur. Actief voor het COC als jongerenbegeleider. Gaf ook voorlichting op scholen over seksuele diversiteit. Maakte deel uit van het campagneteam voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Waar Jeffry voor staat
Jeffry zet zich in voor een Groningen waar diversiteit niet alleen vanzelfsprekend is, maar ook gevierd wordt. Iedereen in Groningen moet onbevangen zichzelf kunnen zijn, zonder angst te hoeven ervaren over hoe anderen dit ervaren.
In het bijzonder gaat het dan om seksuele diversiteit. Voorlichting op scholen, betere samenwerking met al bestaande belangenorganisaties en meer plekken waar mensen uit de LGBTQ –gemeenschap elkaar kunnen ontmoeten.
Jeffry staat voor gelijkheid. Iedereen ongeacht afkomst of sociale positie moet dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen om zich te ontplooien. De gemeente moet dit actief stimuleren.
Tot slot staat sport hoog op zijn agenda. Sporten is belangrijk, zowel voor je fysieke en mentale gezondheid als voor je sociale contacten. Groningen kan bijdragen aan het bereikbaar maken van sporten voor iedereen en daarmee ook een gezonde levensstijl stimuleren.

Wetenswaardigheden
Speelt 2 tot 3 keer per week tennis; staat ’s nachts op voor wedstrijden van Maria Sharapova. Tot voor kort altijd actief geweest in T.C. Veracket, de gaafste studententennisvereniging van Nederland volgens hemzelf. Heeft daarin veel georganiseerd. Zijn grote liefde: Beer, de mooiste, liefste en helaas domste kat ter wereld.
Binnen de fractie is Jeffry eerste aanspreekpunt voor Lewenborg, Kardinge en de Oosterparkwijk.

Portefeuilles

 • Diversiteit
 • Sport
 • Jongeren
 • Evenementen
 • Toegankelijkheid

Laatste tweets

 • Jeffry van Hoorn tweet:

  Het is tijd voor verandering! Voor natuur, dieren en de boeren! 🍀 #boerenprotest twitter.com/GLGroningen/st…

  07-07-2020

 • Jeffry van Hoorn tweet:

  @RikvNiejenhuis Niemand waarschuwt je ook voor deze ongein. Net als de 'Ik ben vrij, laat ik eens alles schoonmaken… twitter.com/i/web/status/1…

  06-07-2020

 • Jeffry van Hoorn tweet:

  Jeffry (21): 'Vanavond alweer stappen! Morgen toch pas om 10 uur op mijn werk te zijn!' Jeffry (30): 'Nieuwe wasma… twitter.com/i/web/status/1…

  06-07-2020

 • Jeffry van Hoorn tweet:

  @JanuutGrunn @Sikkom050 @uitgpassage Hola! Hoe sympathiek ook, ik ben bang dat je m'n invloed op Sikkom overschat d… twitter.com/i/web/status/1…

  03-07-2020

 • Jeffry van Hoorn tweet:

  RT @MirjamWijnja: 👇🏻 Dat is a: onbehoorlijk en b: een keuze. Een keuze kun je ongedaan maken als je tenminste luistert naar de ongekende co…

  02-07-2020

Meer tweets van Jeffry van Hoorn