Petra Brouwer

Let op: Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Naam: Petra Brouwer

petra.brouwer@raadgroningen.nl

Algemeen

"Wat willen mensen eigenlijk zelf: ga in gesprek!"

Petra (52) werkt bij de WerkPro, is spiritueel coach en woont in de Reitdiepwijk. Zij is fractielid en voert als eerste lijstopvolger het woord in de commissie Onderwijs en Welzijn.

Een echte Groningse met liefde voor de natuur
Geboren en getogen in de stad (Indische Buurt en Oosterparkwijk). Vroeg aan het werk na het LEAO-diploma om op eigen benen te staan. Cursussen en opleidingen in het werk. 31 jaar gewerkt bij de NDC-mediagroep in uiteenlopende (commerciële) functies, was daar ook vice-voorzitter van de ondernemingsraad. Lid van het afdelingsbestuur, campagneleider, voorzitter van de afdeling. Was raadslid van 2015 t/m 2018 met de portefeuilles Onderwijs en Welzijn, Ruimte en Wonen.

Waar Petra voor staat
Zou zich nog veel meer willen inzetten op wat de inwoners van de gemeente Groningen willen in hun wijk of dorp. Wat haar opviel in de wijkraad is dat men veel vergaderde in de stijl van de gemeenteraad. Ze raakte enthousiast toen een aantal leden van de wijkraad, die er als bewoner inzitten, de straat op wilden gaan om mensen te ontmoeten, laten meepraten over wat er gebeurt in het Oosterpark. Daar moeten we naartoe.  Wijken en dorpen verschillen van elkaar hebben andere behoeften, dat moeten bewoners ook op een eenvoudige manier kenbaar kunnen maken. Meer maatwerk.

Wetenswaardigheden
Ze woont samen met hond Suus. Lopen graag langs het Reitdiep om te genieten van de natuur. Liefde en respect voor de natuur van huis uit meegekregen op de natuurcampings. Middenin het bos met alle mooie nachtelijke geluiden en een zee aan speelruimte overdag. Ze heeft dan ook een natuurlijke tuin: Met bijenhotels en ruimte voor insecten, met veel fruitbomen en struiken en een vijver waar veel kikkers vertoeven. Veel interesse in het Boeddhisme en Kabbala leer, mediteren doet ze het liefst ergens langs het Reitdiep in het gras of nog liever op het strand van een Waddeneiland terwijl Suus wat rondscharrelt.

Petra is binnen de fractie eerste aanspreekpunt voor Gravenburg, de Held, Reitdiepwijk en Zernike

Nevenfuncties

  • Vrijwilliger coördinator WerkPro

Functie historie

2022

  • Onbekend - 29 mrt. 2022 Raadslid, GroenLinks
  • Onbekend - 29 mrt. 2022 Gemeenteraadslid, Gemeenteraad
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens