Robert Lagestee

Let op: Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Naam: Robert Lagestee

robert.lagestee@raadgroningen.nl

Algemeen

Robert (1993) groeit op in de buurt van Hilversum en is met een omweg via Texas (jaar high school) in 2015 in Groningen uitgekomen. Om te studeren en werd verliefd op de stad. Inmiddels als Stadjer met vrouw, zoon en kat in de Oosterparkwijk terechtgekomen - "een prachtig voorbeeld van hoe een wijk met veel sociale huurwoningen gewoon een prachtige groene wijk kan zijn waar mensen elkaar nog dorps een goeiemorgen wensen. Ik heb absoluut geen haast om hier weg te gaan."

In 2017 op de Jesse Klaver-golf GroenLinks Groningen ingesurfd. Hij zat vanwege zijn studie American Studies tijdens de verkiezingen van 2016 in de VS. Voerde campagne voor Hillary Clinton (eigenlijk meer voor Bernie) en de winst van Trump was een wake-up call. Dat mocht in Nederland niet gebeuren. Richtte zich de rest van zijn studie voornamelijk op politieke retoriek van o.a. extreemrechtse bewegingen online.

Deed tot nu toe in GroenLinks: Huis-aan-Huis Coördinator, Campagneleider, Bestuurslid, fractiemedewerker. en nu tijdelijk raadslid. Daarnaast heeft hij nog een baan: bij Cosis waar hij projectleider WMO is.

Heel veel van wat we liefhebben is niet zo vanzelfsprekend als we dachten. Dat wordt steeds duidelijker door de opmars van extreemrechts. Groningen moet een inclusieve plek worden met een sterkere sociale cohesie in de wijken. We moeten actief initiatieven van bewoners ondersteunen zodat we meer voor elkaar kunnen betekenen. Daarnaast moet de gemeente nog groener worden, met een prettige openbare ruimte voor mens en dier die uitnodigt tot ontmoeting, contact en beweging.

Nevenfuncties

  • Projectleider bij Cosis (bezoldigd)
  • Fractiemedewerker bij GroenLinks Groningen (onbezoldigd)

Functie historie

2024

  • Onbekend - 22 mei 2024 Raadslid, GroenLinks
  • Onbekend - 22 mei 2024 Gemeenteraadslid, Gemeenteraad
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens